Тя е Криси и е едва на 12 години. Зад гърба си вече има една спечелена тежка битка за оцеляване. Днес е изправена пред нова. Момичето е на път да загуби окото си, заради засегнат зрителен нерв по време на тежка операция.

Родителите на Криси разбират, че дъщеря им има тумор в малкия мозък съвсем случайно. Търсят консултация от невролог, след като момичето спира да пише в училище. Решили, че става въпрос за претоварване от уроците, но се оказало нещо далеч по-страшно.

След диагнозата следват две операции в България. Туморът обаче се намира на специфично място и цялостното му премахване е невъзможно. Образуванието започва отново да расте и се налага трета хирургична намеса, разказват от bTV. При операцията е засегната частично дясната страна на главата на Криси, а в това число и нерва на окото. Момичето развива язва.

Започва лечение с капки, очила… Родителите на Криси разказват, че на моменти дъщеря им губи зрението си. Лекарите се опасяват, че окото е загубено, но в турска клиника семейството получава надежда.

Дарителска кампания помага за процедура с гама нож и присаждане на стволови клетки. Надеждата расте. Следва обаче последна процедура, присаждане на роговица. Необходими са около 13 000 евро, които трябва да бъдат събрани до септември.

Родителите на Криси се надяват, че добри хора ще откликнат на молбата им и ще помогнат за събирането на голямата сума. Всеки, който желае да дари, може да го направи на откритата банкова сметка.

Банкова сметка: BG34UBBS80021451625210
Титуляр: Десислава Чанева