10 220 лева събра още на старта си благотворителна кампания за набиране на средства за медицинския персонал на Инфекциозна клиника, работещ на първа линия в борбата с коронавируса, организирана от TrafficNews. Голяма пловдивска компания - "Примекс"  дари 10 000 лева в първия ден на кампанията. Още 220 лева са получени като дарения от физически лица, като Илия Йорданов е внесъл 200 лева, а Ивайло Дамянов е помогнал с 20 лева. 

"Като лекар искам да подам ръка на моите колеги, в които сега са вперени очите на всички. Тази криза показва къде са слабите места в българското / а очевидно и в европейското/ здравеопазване и се надявам да стане причина България и останалите държави в Европа да си научат урока. Очевидно това ще стане по трудния начин, но важното е да има резултат. Наясно съм обаче, че колкото и да е модерна една болница, дори да разполага с най- скъпата апаратура, това не е достатъчно. За да бъдат лекувани хората са необходими лекари, медицински сестри, санитари. Необходими са професионалисти, които имат не само опит, но и желание да лекуват болните. Затова в този изключително труден момент те трябва да знаят, че могат да разчитат не само на държавата, но и на цялото общество", коментира пред TrafficNews собственикът на "Примекс" Ангел Запрянов. 

"Видях условията, при които работят тези хора. Това е абсолютно недопустимо. Епидемията от коронавирус ще отмине, но тази клиника е време да влезе в 21 век. А здравните работници, които са там, да работят с желание и достойнство. Затова нека всеки, който според възможностите си, да се включи в кампанията" , заяви предприемачът. 

В поредица от материали TrafficNews показа условията, при които се лекуват пациентите там, а първите излекувани от COVID 19 споделиха впечатленията си от клиниката и работата на медиците. Това ни провокира да подадем ръка на екипа от първа линия на Инфекциозна клиника. Събраната сума ще бъде разпределена по равно между всички, които са на "фронтовата линия" срещу коронавируса, по критерии, определени от работещите в клиниката. 

Ние гарантираме отчетност и прозрачност при изплащане на набраните средства. Информация за набраните средства и дарителите /които желаят/ ще бъде оповестявана регулярно в TrafficNews.  Правилата и процедурите, които следваме, гарантират 100% сигурност на дарените средства.

Да го направи ЗАЕДНО! Те лекуват нас, ние лекуваме Инфекциозна!

 Призоваваме пловдивчани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки сума, която могат да отделят, в зависимост от своите възможности. 

Сметката на кампанията е : 

BG67BGUS91601004518500

БАКБ 

Първият пловдивчанин, излекуван от COVID 19: В болницата видях невероятни жестове на съпричастностНе пожелавам на никого да влиза в Инфекциозна, екипът е добър, но условията са потресаващи