Любомир Трайков - шофьорът на една от колите в касапницата на булевард "Руски", излиза на свобода срещу 15 хиляди лева гаранция. Това определи Пловдивския окръжен съд преди малко, който очевидно е преценил, че няма опасност Трайков да се укрие и да извърши друго престъпление. Въпреки 12-те нарушения по закона за движение на пътищата, които е извършил, въпреки че 7 пъти е бил с административно нарушение, 3 от които за превишена скорост, 5 пъти е глобяван с фиш, 2 от които също за превишена скорост...

А може съдът да е взел под внимание изключителния аргумент на един от адвокатите на младежа - Михайлов, който заяви в съдебната зала, че Любомир поддържал компютърната система и отговарял за 200 работници и със задържането му това можело да доведе до загуба за фирмата и тези 200 работници да бъдат "уязвими".

Спрямо него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние.

Любомир е участвал в катастрофата на булевард „Руски“, в която живота си загубиха двама души, а други двама бяха тежко ранени.

Въпреки 12-те нарушения на Закона за движение по пътищата Трайков се размина с по-лека мярка. 

Тя не е окончателна и подлежи на обжалване пред пловдивския Апелативен съд.

В същото време от дни  Онлайн петиция за ефективна присъда на шофьора на аудито набира сила в интернет. Хиляди поискаха затвор за шофьора, който в центъра на Пловдив причини жестока катастрофа, при която загинаха мъж и жена. Според полицията шофьорът Любомир Трайков е карал с 0,67 промила алкохол в кръвта.

Корнелия Петкова остава вдовица с три деца, след като при катастрофата загива мъжът й, който е карал смачканата до неузнаваемост кола. Иска справедливо наказание за виновния водач. Съпругът на жената, която загива в същата кола, по ирония на съдбата е катаджия. Потънал е в мъка, защото сам ще трябва да се грижи за 5-годишното си дете.

Още по темата може да видите ТУК



TrafficNews.bg