Окръжната прокуратура е повдигнала обвинение спрямо 26-годишния Любомир Трайков за катастрофата на булевард „Руски“, в която живота си загубиха двама души, а други двама бяха тежко ранени.

Обвинението спрямо Любомир е за причиняване на смърт на повече от едно лице и на телесни повреди на повече от едно лице при управление на моторно превозно средство в пияно състояние.

 На 18 ноември 2016 г., около 1,20 часа през нощта, в Пловдив, на кръстовището на бул. "Руски" и ул. "Ген. Данаил Николаев", при управление на лек автомобил, марка "Ауди А7", в пияно състояние, обвиняемият е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на две лица и телесни повреди на други две лица. Четиримата пострадали са пътували в лек автомобил, марка "Пежо 405". Същия ден Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала обвинението.

Любомир е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, считано от 9,50 ч. на 19 ноември 2016 г., когато му е било предявено обвинението в присъствието на негов упълномощен защитник. По лекарско предписание обвиняемият се намира в болнично заведение, където се охранява от служители на сектор "Арести" към Областна дирекция "Изпълнение на наказанията"-Пловдив.

Предстои Окръжна прокуратура-Пловдив да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Припомняме, че Онлайн петиция за ефективна присъда на шофьора на аудито Любомир Трайков, който бе един от участниците в кървавото меле с два трупа на булевард „Руски“, набира сила в интернет.

Хората мислят, че държавата ни има много други проблеми, но не си дават сметка, че именно по-малкото зло води до по-голямо.

„Ако днес не обърнем внимание на джигитите на пътя, то утре за тях ще е нормално да убиват отново и да се измъкват безнаказано или с леки условни присъди! Поради това с тази подписка настояваме Наказателния кодекс и съдебната ни система да заработят с пълна сила този път и да вкарат виновника за нелепата смърт в затвора за максимално дълъг срок“, пише в петицията, която са досега са подписали 169 души.

В петък при жестоката катастрофа загинаха 46- годишен мъж  и жена на 44 години след удар между ауди и пежо на кръстовището на „Руски” с „Данаил Николаев.

Състоянието на третия пътник в пежото 23-годишно момиче е  в критично и в момента е хеморагичен шок.


 



  TrafficNews.bg