Интересът към здравословните продукти все повече набира популярност.  Първите български бисквити само с краве масло вече се продават активно в търговската мрежа на Пловдив, София, Варна, Шумен, Разград и Търговище.  Тече зареждането и в останалата част от страната. Бисквитите са изцяло българско производство на "Захарен комбинат Пловдив" АД, а търсенето сред населението става все по-голямо, отчита производителя на пловдивския продукт. 

Кравето масло в бисквитите е ценен млечен продукт, употребяван от хилядолетия. То е особено препоръчвана за младия организъм мазнина, защото подпомага усвояването на витамини и други полезни мастноразтворими вещества, като така способства за добрата имунна защита.  Важно е бисквитите само с краве масло да се съхраняват на сухо и хладно място!

„Основният състав е брашно, захар и краве масло. Вкусът им е изчистен и традиционен – на добро печиво. Ухаят на краве масло и имат хрупкава консистенция. Създават усещане за домашно приготвена вкусотия”, обясняват технолозите на комбината.

„Производството на тази бисквита с краве масло отговори на потребностите на  хората, които търсят все по-често нещо вкусно, качествено и здравословно за ядене”, заяви изпълнителният директор на „Захарен комбинат Пловдив" Петър Стойков. 

„Новото при този продукт е, че е единствено и само с краве масло. Няма никакви палмови масла и вредни мазнини, които се слагат, за да се държи ниска цена. Ние решихме да пуснем този продукт с краве масло така, както е правен едно време преди 100 години, когато не е имало палмови продукти в България и не е имало китайци, които да внасят палмови масла”, обясни още Петър Стойков. 

Обикновените бисквити само с краве масло представляват хрупкави ароматни бисквити от еластично тесто. Формата им е квадратна с гладка перфорирана повърхност и накъдрени ръбчета. 

Подходящи са за директно консумиране, както придружени от чай, кафе или мляко. Много добре стоят в домашно приготвена торта или попарка за децата. 

Съставът е съобразен с изискванията на българското законодателство и стандарти! Опаковат се в полипропилен със закачлив дизайн и се транспортират в кашони от вълнообразен картон. Бисквитите не съдържат никакви хидрогенирани и палмови мазнини!

Другият хит в момента са бисквитите „Мадагаскар”. Те са ароматни, хрупкави и вкусни и са атрактивни, както за майките, така и за децата.

Заради големия интерес, публикуваме веригите магазини по градове, в които могат да бъдат намерени бисквитите само с краве масло:

Пловдив: Лекси, Фреш, Триумф, Слънчеви лъчи, БББ.

Варна: Макао, Стармаркет, Булмаг, ПРИМЕРА, НА БЛИЗО.

Шумен: БУЛМАГ

Бургас: Метро

Търговище: БУЛМАГ

София: Дени 2000, Макс, Рекорд, Фреш, Еко Маркет, Брилянт, ВМВ, Бодинор, Деница, ЗОДИ. 

Вкусните бисквити само с краве масло можете да откриете и във всеки магазин от веригата Метро в цялата страна!