Осман Ракипов от Столипиново, хванат с близо половин килограм хероин, остава в ареста. С мярка „задържане под стража” са и двамата кърджалийци, които са му продали дрогата.

Както TrafficNews съобщи, 54-годишният мъж бе хванат с 500 грама хероин след сделка край Пловдив.

Той е закупил наркотикът от двама мъже, на 32-години от кърджалийско в сряда. Сделката е станала край Поповици, малко преди полунощ.

Ракипов е натоварил дрогата в БМВ-то си и тръгнал към Пловдив. Преди да влезе в града колата била спряна. При претърсване униформени са намерили хероина. Последвал арест, а след това и обиск на дома на Осман.

Междувременно двамата 32-годишни мъже са открити и задържани. У тях са намерени 4000 лева. 

Известен дилър, участвал в кръвопролитията в Столипиново, е спипан с половин килограм хероинРакипов е арестуван след сделка с мъже от кърджалийско

Ракипов и кърджалийците са били изправени пред Окръжен съд в петък, където им е била наложена най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража”, научи TrafficNews. Наш репортер научи още, че Ракипов и другите двама мъже са били следени чрез СРС-та дълго време.

До дни ще стане ясно, дали трафикантите ще останат за постоянно в ареста. На 3 юни Ракипов и другите двама ще застанат пред Апелативен съд.

Осман Ракипов нашумя след кръвопролитията в Столипиново през юни 2006. Тогава имаше масови сблъсъци между двата рода Ракипови и Камберови, при които загинаха двама, а други трима бяха ранени.