Небезизвестният Осман Ракипов от Столипиново отново попадна в ареста. 54-годишният мъж бе хванат с 500 грама хероин след сделка край Пловдив.

Той е закупил наркотикът от двама мъже, на 32-години от кърджалийско в сряда. Сделката е станала край Поповици, малко преди полунощ.

Ракипов е натоварил дрогата в БМВ-то си и тръгнал към Пловдив. Преди да влезе в града колата била спряна. При претърсване униформени са намерили хероина. Последвал арест, а след това и обиск на дома на Осман.

Междувременно двамата 32-годишни мъже са открити и задържани. У тях са намерени 4000 лева.

Ракипов и кърджалийците са задържани за 72 часа и спрямо тях ще бъдат поискани постоянни мерки за неотклонение.

Наши източници от махалата разказаха, че Осман е в „играта с дрогата” от години, но добре прикрива следите си. Продава предимно хероин. Съвсем скоро от затвора е излязла съпругата му, а синът му все още е на „топло”.

Осман Ракипов нашумя след кръвопролитията в Столипиново през юни 2006. Тогава имаше масови сблъсъци между двата рода Ракипови и Камберови, при които загинаха двама, а други трима бяха ранени.

Официалната версия бе, че до сблъсъка се е стигнало след спор за футболен мач и свадата е битова. Още тогава обаче стана ясно, че напрежението е ескалирало заради преразпределение на наркопазара.

Загиналите бяха от рода Ракипови. 55-годишната Верка Ракипова почина на път за болницата, след като бе простреляна в хълбока, а Николай Ракипов (32) умря от раните си след няколко дни.

За убийствата бяха осъдени двамата братя Красимир и Светослав Манолови.