Експертиза бави края на делото за убийството заради жена на пазара в Столипиново

По делото остава да бъдат разпитани още двама свидетели, които са обявени за общодържавно издирване

19.01.2024 09:00 3569 0
Експертиза бави края на делото за убийството заради жена на пазара в Столипиново

Съдебно-психиатрична и психологична експертиза и още трима свидетели, обявени за общодържавно издрирване,  ще забавят приключването на делото срещу  Румен Александров-Каспъра. Той е  обвиняем за убийството на Митко Иванов  на пазара в Столипиново. 

Съдебната сага се точи от 2022 година, а срещу Каспъра е повдигнато обвинение за това, че на 21 декември 2019 г. в квартал Столипиново умишлено е умъртвил Митко Иванов. Скандалът започнал заради жена и прераснал във физическа саморазправа и размяна на удари с ножове. В един момент Каспър намушкал конкурента си във врата. Митко издъхнал преди линейката да дойде.

Вчера Александров за пореден път се изправи пред Окръжен съд-Пловдив. В съдебната зала стана ясно, че възложената нова съдебно-психиатрична и психологична експертиза все още не е изготвена и вещите лица се нуждаят от повече време за довършването ѝ. По делото остава да бъдат разпитани и още двама свидетели – Костадин и Мария Петрови, които са обявени за общодържавно издирване, но към настоящият момент все още не са открити, за да бъдат призовани.

За следващото заседание, насрочено за 6 март, отново ще бъде поискана справка от Криминална полиция на какъв етап е издирването.

Според обвинителния акт жертвата Митко Иванов живеел и работел в чужбина преди инцидента и си бил дошъл в Пловдив за празниците. Успял да се срещне с доста приятели, излизал с различни компании, забавлявал се. До ушите на Румен Александров обаче стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на съперника си и избухнал скандал.

Словесната разправия преминала във физически сблъсък, с размяна на удари и нанасяне на прободни рани с ножове.В един момент Каспър намушкал конкурента си във врата. Митко издъхнал преди линейката да дойде. Очевидно обаче жертвата също е проявила агресия, тъй като Каспър също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, в резултат на проникване с 10-сантиметров нож.

Полицаите от Шесто районно реагирали светкавично и го задържали. 

Какво се случи до момента и какво разказаха свидетелите може да четете тук:

Започва съдебна сага за Каспъра: Разпитват 41 свидетели по делото за убийство от ревност в Столипиново

Свидетели на убийството в Столипиново: Митко нападна и наръга Каспъра, той му отвърна с нож във врата

Каспъра не знаел, че е пробол фатално Митко във врата, искал да го закара в болница

Експертиза обръща делото срещу Каспъра, бил в патологичен афект по време на убийствотоИмал краткотрайно разстройство на съзнанието и се приема наличие на невменяемост

 

Акценти

Изпрати новина