Каспъра не знаел, че е пробол фатално Митко във врата, искал да го закара в болница

Свидетели защитават Румен Александров след убийството на пазара в Столипиново

31.01.2023 14:00 3904 0
Каспъра не знаел, че е пробол фатално Митко във врата, искал да го закара в болница

Румен Александров-Каспъра не е знаел, че е убил Митко Иванов след като двамата се сбили и си разменили удари с ножове, а един от тях попаднал във врата на убития. Той дори е казал, че иска да му помогне веднага след инцидента и е предложил колата си, за да го закарат в болница. Това твърдят част от свидетелите, които бяха разпитани в днешното заседание в Пловдивския окръжен съд.

В съдебната зала показания дадоха 13 от общо 41 души, които са станали свидетели на кървавата драма. Предвид това, че от убийството са минали повече от 3 години, мнозинството от хората твърдят, че вече нищо не си спомнят, което наложи и прочитане на показанията от досъдебното производство. Няколко свидетели обаче подкрепиха тезата, че Каспъра е бил в шок и с множество прорезни рани, преди да нанесе фаталния удар с ножа.

Каруцарите, които са били на мястото на инцидента са помогнали на кървящия Румен Александров, като са превързали раните му, за да спрат течението.

„Той не вярваше, че го е убил и каза, че не го е ударил с тази цел. Искаше да го качи в колата и да го закара в болница за да го спаси, но в този момент дойде полицията и го прибраха”. Това разказа пред магистратите Атанас Атанасов, по-известен в махалата като Орхан.

„Той искаше да помогне. Беше в шок и каза, че има кола и може да го закара в болница”, потвърди Рашко Димитров – Ремзи.

Пет от призованите за днес свидетели не се явиха в залата и съдия Екатерина Роглекова ще направи пореден опит да бъдат призовани за следващото заседание на 4 април тази година. Голямата част от очевидците обаче се намират в Германия и не може да им бъде връчена призовка, макар да са обявени за общодържавно издирване. Освен тях по делото остава да бъдат изслушани още няколко души, както и вещите лица изготвили експертизите.

Припомняме, че убийството беше извършено на 21 декември 2019 година, като основният мотив за скандала е ревност. 

Според обвинителния акт жертвата Митко Иванов живеел и работел в чужбина преди инцидента и си бил дошъл в Пловдив за празниците. Успял да се срещне с доста приятели, излизал с различни компании, забавлявал се. До ушите на Румен Александров обаче стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на съперника си и избухнал скандал.

Словесната разправия преминала във физически сблъсък, с размяна на удари и нанасяне на прободни рани с ножове.В един момент Каспър намушкал конкурента си във врата. Митко издъхнал преди линейката да дойде. Очевидно обаче жертвата също е проявила агресия, тъй като Каспър също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, в резултат на проникване с 10-сантиметров нож.

Опитал се е да избяга, но полицаите от Шесто районно реагирали светкавично и го задържали. 

Какво се случи до момента и какво разказаха другите свидетели може да четете тук:

Издирват ключови свидетели по делото срещу Каспъра, очевидци се страхуват да говорят в съдаБоят на пазара в Столипиново възникна след любовна драма и завърши с убийство

Бившата на Каспъра го брани в съда, свидетел рязко забрави български при разпитаОбщо 41 свидетели и 12 вещи лица ще бъдат изслушани по делото за убийството в Столипиново

Свидетели на убийството в Столипиново: Митко нападна и наръга Каспъра, той му отвърна с нож във вратаПо делото ще бъдат изслушани общо 41 свидетели и 12 вещи лица

 

Акценти

Изпрати новина