Истинската съдебна сага започва в пловдивския Окръжен съд. Общо 41 свидетели и 12 вещи лица ще бъдат изслушани по делото срещу 27-годишния Румен Ангелов-Каспъра от "Столипиново", обвинен в убийството на Митко Иванов. То беше извършено от ревност на 21 декември 2019 г.

Подобно престъпление не позволява съкратено производство и споразумение между страните и делото ще протече по общия. Първите определени дати са 7 и 27 октомври, когато трябва да бъдат изслушани част от свидетелите и експертизите на вещите лица.

По време на разпоредително заседание, в последния ден на месец август, адвокат Красимир Елдъров, представляващ защитата на Александров, пожела производството да бъде прекратено и делото да бъде върнато на прокуратурата заради сгрешени прякори в обвинителния акт на някои от свидетелите, разпитани в хода на досъдебното производство, но искането не беше уважено от съда.

Семейството на убития Митко се конституираха като частни обвинители по делото. Каспер до сега не е осъждан и е с изтекла мярка за неотклонение, като към настоящия момент живее в дома си в „Столипиново”.

Как се стигна до убийството?

Жертвата Митко Иванов живеел и работел в чужбина преди инцидента и си бил дошъл в Пловдив за празниците. Успял да се срещне с доста приятели, излизал с различни компании, забавлявал се. До ушите на Румен Александров обаче стигнала информация, че Митко флиртува с любовницата му и той се ядосал. Отишъл да търси сметка на съперника си и избухнал скандал.

Словесната разправия преминала във физически сблъсък, с размяна на удари и нанасяне на прободни рани с ножове.В един момент Каспър намушкал конкурента си във врата. Митко издъхнал преди линейката да дойде. Очевидно обаче жертвата също е проявила агресия, тъй като Каспър също е бил намушкан на няколко места с ножа. Той имал тежки рани по ръцете, краката и гърдите, в резултат на проникване с 10-сантиметров нож.

Опитал се е да избяга, но полицаите от Шесто районно реагирали светкавично и го задържали. 

Убитият Митко

 

Убиецът Румен Александър - Каспър