Издирван свидетел по делото Каспъра: Не разказах всичко на полицаите, защото ме беше страх

Убийството в Столипиново стана, след скандал от ревност, на 21 декември 2019 г

10.05.2023 09:00 3650 0
Издирван свидетел по делото Каспъра: Не разказах всичко на полицаите, защото ме беше страх

Издирван свидетел по делото срещу Румен Александров-Каспъра беше доведен принудително в съдебната зала, за да бъде разпитан от магистратите. Пред съдия Екатерина Роглекова той разказа подробности от убийството, които е спестил при даване на показания в досъдебното производство.

На въпрос „защо не сте разказали всичко при разпита пред полицаи?”, Иван Моллов заяви, че тогава го е било страх. „Когато видях белята един месец не бях на себе си и много ме беше страх”, допълни той.

Разминаванията в обясненията на свидетеля са, че пред полицаите е разказал, че като е видял да се бият, се е уплашил и си е тръгнал. Пред съда обаче, той  обясни подробно как двамата мъже са си разменили удари с юмруци и в последствие с ножове, до момента в който Митко Иванов е паднал безжизнен на земята.

Делото срещу Каспъра забуксува: Пуснаха ключови свидетели за общодържавно издирванеДруг свидетел ще бъде доведен принудително за следващото заседание

Освен Иван Моллов по делото остава да бъдат разпитани още четирима свидетели, които са обявени за общодържавно издирване и да бъде изслушана съдебно-психиатрична експертиза. Процесът стартира в началото на октомври 2022 година и до момента показания са дали 37 свидетели и почти 10 вещи лица. 

В днешното заседания бяха приети останалите експертизи по делото, измежду които две тройни съдебно-медицински и две химико-токсилогични. Те дадоха отговори за точното местоположение на прободните рани по телата на двамата мъже и причините за смъртта на Митко. Според химическо изследване нито един от двамата не е употребявал наркотици.

Каспъра не знаел, че е пробол фатално Митко във врата, искал да го закара в болницаСвидетели защитават Румен Александров след убийството на пазара в Столипиново

Следващото заседание е насрочено за 26 юни.

Припомняме, че срещу Каспъра е повдигнато обвинение за това, че на 21 декември 2019 г. в квартал Столипиново умишлено е умъртвил Митко Иванов. Скандалът започнал заради жена и прераснал във физическа саморазправа и размяна на удари с ножове. В един момент Каспър намушкал конкурента си във врата. Митко издъхнал преди линейката да дойде.

Какво се случи до момента по делото и какво разказаха другите свидетели може да четете тук:

Издирват ключови свидетели по делото срещу Каспъра, очевидци се страхуват да говорят в съда

Бившата на Каспъра го брани в съда, свидетел рязко забрави български при разпита

Свидетели на убийството в Столипиново: Митко нападна и наръга Каспъра, той му отвърна с нож във врата

 
Изпрати новина