Безсмислена драма и протакване: Ромската фамилия се отказа от новия адвокат, остават в ареста

Семейство Геориеви първо поискаха нов адвокат, после се отказаха от него

23.02.2024 21:30 6899 0
Безсмислена драма и протакване: Ромската фамилия се отказа от новия адвокат, остават в ареста

Търсенето на нов защитник за вчерашното заседание по обжалване на мярката за неотклонение „задържане под стража” на Петър и Иванка Георгиеви се оказа безсмислена драма и напразно протакване на времето за съдебния състав.  

Припомняме, че ромите, измамили пенсионери с големи суми пари в пловдивски села, останаха без адвокати за заседанието. В съдебната зала стана ясно, че адвокат Атанасов е внесъл жалба срещу наложените мерки на 16 февруари, но три дни по-късно я е оттеглил.

Георгиеви обаче заявиха пред съда, че не искат да седят в ареста и предвид това, че по закон те имат право на защита, магистратите се принудиха да пишат писмо до Адвокатска колегия – Пловдив, с молба спешно да бъде осигурен служебен защитник. В късните часове на вчерашния ден, след отлагане на делото за 1 час, на Петър и Иванка е бил осигурен нов адвокат, но те са се отказали от него и на практика всичко е било само излишно губене на време. С отказа от услугите на новия защитник дефакто те са се съгласили с адвокат Атанасов, жалбата да бъде оттеглена. По този начин те остават за постоянно в ареста.

По този начин цялата фамилия, забъркани в схемата с обещания за фалшиви ремонти, изнудвания и принуди над пенсионери да се теглят бързи кредити, остава в ареста.

Адвокат отказа да жали ареста на ромите измамници, съдът спешно търси нов защитникПетър и Иванка останаха "изненадани", че адвокатът им не дойде в съда

Припомняме, че първите заловени в схемата - братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева /25г./, срещу които в момента се води дело за измами в съучастие със Стоян Петров, са в ареста от близо година. Миналата седмица към тях се присъединиха и роднините им Петър, Мария, Елена и Иванка. Мария е майка на Атанаска, Елена и Петър, а Иванка е съпруга на последния. С решение на съда всички те окончателно остават в ареста.

Кръвта вода не става! Цялата рода на ромките, мамили с фалшиви ремонти, се оказа в ареста

Срещу новите четирима задържани има повдигнати няколко обвинения, заради това, че са мамили двама възрастни мъже, като са ги завлекли с различни суми пари. Началото на извършване на престъпленията е 2022 година. Интересното е, че в част от схемите е участвала и Атанаска, която вече е подсъдима за подобни измами, макар до ден днешен да отрича да е виновна.

В настоящата схема, до момента е доказано, че Петър, Мария, Елена и Иванка са измамили двама пенсионери от село Церетелево и град Куклен, като сумата надхвърля 30 000 лева. Всичко започвало с ремонт на покриви, искали се пари за материали, които в последствие не достигали, а сумите постоянно се увеличавали. Един от пенсионерите дори стигнал до момента да тегли бързи кредити, за да се изхранва, след като останал без каквито и да е спестявания.

Пред Районния съд измамниците казаха, че до момента били върнали 11 000 лева на пострадалите, а до края на месеца щели да върнат още 4000 лева, а постепенно до края на годината и да възстановят останалите пари.

Към момента разследванията продължават, като от прокуратурата събират данни за още пострадали хора.

Повече за схемите на двете братовчедки, които TrafficNews следе от момента на задържането, четете тук:

Съдебният „Болшой театър” в Пловдив: Любовният триъгълник е на път да стане четириъгълник

Съдебният „Болшой театър” в Пловдив: Любовен триъгълник в основата на измамите

Братовчедките от пловдивския „Болшой театър”: Никой не сме измамили, всичко си беше по любов

"Болшой театър" в съда: Ромка, изнудвала пенсионери, с драматични изпълнения

Театърът на измамничките продължава: Едната се отказа от защитата си, другата се жалва от дискриминация

Секс, улуци и бързи кредити! Тези ромки ловят самотни пенсионери, вземат им имотите

Въпреки сълзите: Ромките, изнудвали пенсионери, остават зад решетките

Съдът не пожали ромките, изнудвали пенсионери, остави ги отново зад решетките

 
Изпрати новина