Театърът на измамничките Вида Колева и Атанаска Георгиева продължи във второ поредно заседание в Пловдивския окръжен съд. Двете жени са с повдигнати обвинения, че са завличали пенсионери с огромни суми пари в съучастие със Стоян Петров.

Разпоредителното заседание по делото пропадна за втори пореден път, след като Вида Колева се отказа от двамата си защитници и остана без адвокат. За следващото заседание, насрочено за 28 ноември, ще и бъде назначен служебен такъв, но днес ход на процеса нямаше как да бъде даден. Другата обвиняема – Атанаска Георгиева пък се оплака, че била дискриминирана и е обидена, защото докато чела делото, видяла, че в него пишело „циганка”.

Третият обвиняем - Стоян Петров, който за първи път присъства в залата, тъй като беше привлечен като обвиняем на по-късен етап, запази мълчание.

Според обвинителния акт Атанаска е причинила имотна вреда на „жертвите” си в размер на над 130 000 лева, а Вида за около 120 000 лева. В схемата участвал и Стоян Петров, който към момента изтърпява наказание в затвора за предишно осъждане.

Двете жени бяха задържани през февруари тази година, като първоначално им бяха повдигнати обвинения от Районна прокуратура - Пловдив, но в последствие след събиране на данни за още престъпления, делото беше прехвърлено на Окръжна прокуратура, където на измамничките бяха повдигнати още обвинения.

Секс, улуци и бързи кредити! Тези ромки ловят самотни пенсионери, вземат им имотитеПолицията разкри ромска банда обрала пенсионер в Пловдивско, докарали го до инсулт

Въпреки сълзите: Ромките, изнудвали пенсионери, остават зад решетките

Съдът не пожали ромките, изнудвали пенсионери, остави ги отново зад решетките

Припомняме, че таргет групата на измамниците били самотноживеещи възрастни хора. Една от техните жертви е бил 66-годишен мъж от село Белозем. Той живеел сам в къщата си, а преди месеци бил посетен от двете жени. В последствие пенсионерът влязъл в по-близки отношения с едната жена. Тя започнала да му се оплаква, че живее изключително бедно, че мъжът ѝ я е напуснал, а трябва да се грижи за децата си. Наивният мъж ѝ дал 3 000 лева назаем, като определил в какъв срок да му бъдат върнати парите. Това обаче не се случило и тогава жената му обещала вместо да му върне парите, нейни роднини да ремонтират покрива и улуците на селската му къща. Няколко дни по-късно в дома му се изсипали една кола роми, които започнали да човъркат нещо по покрива. 

След това заявили, че ремонтът е готов и му поискали голяма сума пари. Започнали да го заплашват и изнудват. Човекът дал всичките си спестявания, но те се оказали недостатъчни да покрият "задълженията му". Започнали да го водят по банки и фирми за бързи кредити, където го накарали да изтегли десетки кредити. След това го заплашили с ЧСИ и го накарали пред нотариус да прехвърли на жените част от собствеността си върху няколко земеделски парцела. 

TrafficNews ще продължи да следи делото и да ви разкрива измамните схеми на подсъдимите.

"Болшой театър" в съда: Ромка, изнудвала пенсионери, с драматични изпълненияМагистратите оставиха Атанаска в ареста, а мярката на Вида ще се гледа през ноември