Братовчедките от пловдивския „Болшой театър”: Никой не сме измамили, всичко си беше по любов

Двете жени са с повдигнати обвинения за измами и изнудване в съучастие със Стоян Петров

28.11.2023 18:00 10598 0
Братовчедките от пловдивския „Болшой театър”: Никой не сме измамили, всичко си беше по любов

“Никой не сме измамили, всичко си беше по любовен начин. Бяхме интимни”. С тези думи започна третото действие на „Болшой театър” в Съдебната палата в Пловдив, с главни действащи лица братовчедките Вида Колева /45г./ и Атанаска Георгиева /25г./. Двете жени са с повдигнати обвинения, че са завличали пенсионери с огромни суми пари и са ги изнудвали в съучастие със Стоян Петров.

След театрите които жените разиграха в предходните две разпоредителни заседания, днес делото отново не успя да стартира. Причината този път е обжалване на мярката за неотклонение на Вида Колева пред Апелативен съд – Пловдив, чието решение е излязло преди 2 дни. Припомняме, че в предходното съдебно заседание тя се отказа от защитника си и заради краткия срок за запознаване с материалите по делото, новият ѝ адвокатът Таркан Шериф е поискал отлагане. Предвид това, в залата не се яви Живко Чепишев – защитник на другите двама обвиняеми – Атанаска Георгиева и Стоян Петров.

Тъй като двете жени са с мярка за неотклонение „задържане под стража”, а другият обвиняем е в затвора за излежаване на присъда, съдия Веселина Семкова обясни, че процесът няма как да стартира без защитник и делото трябва да се отложи.

Новата дата за четвърто поредно съдебно заседание е 18 декември.

Театърът на измамничките продължава: Едната се отказа от защитата си, другата се жалва от дискриминацияДвете жени заедно с един мъж измамили пенсионери за над 130 000 лева

Според обвинителния акт Атанаска е причинила имотна вреда на „жертвите” си в размер на над 130 000 лева, а Вида за около 120 000 лева. В схемата участвал и Стоян Петров, който към момента изтърпява наказание в затвора за предишно осъждане.

Двете жени бяха задържани през февруари тази година, като първоначално им бяха повдигнати обвинения от Районна прокуратура - Пловдив, но в последствие след събиране на данни за още престъпления, делото беше прехвърлено на Окръжна прокуратура, където на измамничките бяха повдигнати още обвинения.

Секс, улуци и бързи кредити! Тези ромки ловят самотни пенсионери, вземат им имотите

Въпреки сълзите: Ромките, изнудвали пенсионери, остават зад решетките

Съдът не пожали ромките, изнудвали пенсионери, остави ги отново зад решетките

Припомняме, че таргет групата на измамниците били самотноживеещи възрастни хора. Една от техните жертви е бил 66-годишен мъж от село Белозем. Той живеел сам в къщата си, когато бил посетен от двете жени. В последствие пенсионерът влязъл в по-близки интимни отношения с едната жена. Тя започнала да му се оплаква, че живее изключително бедно, че мъжът ѝ я е напуснал, а трябва да се грижи за децата си. Наивният мъж ѝ дал 3 000 лева назаем, като определил в какъв срок да му бъдат върнати парите. Това обаче не се случило и тогава жената му обещала вместо да му върне парите, нейни роднини да ремонтират покрива и улуците на селската му къща. Няколко дни по-късно в дома му се изсипали една кола роми, които започнали да човъркат нещо по покрива. 

След това заявили, че ремонтът е готов и му поискали голяма сума пари. Започнали да го заплашват и изнудват. Човекът дал всичките си спестявания, но те се оказали недостатъчни да покрият "задълженията му". Започнали да го водят по банки и фирми за бързи кредити, където го накарали да изтегли десетки кредити. След това го заплашили с ЧСИ и го накарали пред нотариус да прехвърли на жените част от собствеността си върху няколко земеделски парцела. 

TrafficNews ще продължи да следи делото и да ви разкрива измамните схеми на подсъдимите.

"Болшой театър" в съда: Ромка, изнудвала пенсионери, с драматични изпълнения

 

Акценти

Изпрати новина