Затварят за движение булевард „Марица-юг” в участъка между Водна палата и булевард „Източен” от 2 юли, съобщи кметът Иван Тотев. В момента се прави временна организация на движението, като след това ще се пристъпи и към ремонта. Паважът в участъка ще бъде премахнат и вместо него ще бъде положен асфалт. Реконструкцията ще обхване, както уличната настилка, така и тротоарите и  прилежащите зелени площи край реката. В ремонта е предвидено и укрепването на стената на реката в участъка.

Парите за ремонта идват от „Региони в растеж” за т.нар. „Социална зона”. В обхвата й е включено цялото  пространството заключено между „ Марица – Юг”, „Източен”, „ Княгиня Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител” .

На практиката двата квартала  – „Хаджи Хасан Махала” и този около Водната палата и Семинарията ще бъдат изцяло преобразен.

Освен почти всички улици, тротоари и осветление в квартала, ще бъдат изградени и детски и спортни площадки, всички забавачки и училища в района ще бъдат санирани. Проектът включва ремонта на над 30 улици в района.