„Дясната ръка на Слави Трифонов”, „Гласът на Слави Трифонов”, „Лицето на Има такъв народ”. Това са само част от названията на зам.-председателя на „Има такъв народ” и основна политическа фигура в т.нар „антисистемна партия”. Макар от ИТН да са от формациите, които щадят изключително много изказванията си, Йорданов успя да се забърка в редица скандали, макар и отскоро да е на политическата сцена.

Големият въпрос е обаче дали той е гласът на Слави Трифонов или Слави Трифонов е гласът на Тошко Йорданов. Роденият в Ямбол историк е основният идеолог на почти всичко, което прави Слави в последните години, откакто започнаха първите крачки към политиката.

Вече близо месец след изборите всичко, което се казва идва от Йорданов, а понякога се пускат в  пространството няколко поста във Фейсбук страницата на Слави Трифонов. Наложи се лидерът на ИТН да се появи с видео в страницата си, за да се види, че той съществува, а не  е някакъв профил с негова снимка, който излъчва послания с неясен автор.

Друг въпрос е кой пише статусите на Слави Трифонов? Той или Тошко Йорданов? Обичайно човекът, който е писал през всичките тези години е един и това е именно Хаджи Тошко. Той е написал почти всяка една дума, която Слави Трифонов четеше през аутокюто на малкия екран. В този смисъл през всичките тези години, докато сме гледали Слави, всъщност сме виждали Тошко.  Слави си има своята харизма -  той е груб, циничен, откровен, но начина, по който го прави успява да събере публика и очевидно подкрепа.

Поведението и думите на Тошко Йорданов в парламента и кулоарите не се различават толкова много от тези на Трифонов – той циничен, груб и остър в изказа си. Разликата обаче, е че той в момента няма аватара Слави Трифонов на негова страна, който да чете думите му.

Така и макар с една и съща риторика, Слави трупа лайкове, а Тошко – прави скандали.

Още преди вота на четвърти април един от областните координатори на „Има такъв народ” в Монтана напусна партията, като хвърли сериозни обвинения към Хаджитодоров.  Тогава Георги Йорданов напусна партията и писа до Слави Трифонов заради безпардонното поведение на зам.-председателят на „Има такъв народ”.  Освен в кадруване и подреждане на „правилните хора” в листите, Тошко Йорданов заплашил координаторите, че ако някой влезе с преференции,ще му „почерни живота”.

Вече като народен представител Йорданов продължи серията от скандали.  Първият бе с лапсуса на репортера на Нова Тв Благой Цицелков, като новият депутат направи аналогия с Крумовите закони и как журналистът нямало да има части от тялото си за „тази лъжа”, ако те важаха в Съвременна България.  Това се случи ден преди България да бъде поставена на 112 място по свобода на словото – една от любимите теми на Слави Трифонов.

Йорданов продължи да смята, че метафорите, които слага в устата на неговия лидер, ще са подходящи  и за него, като нарече премиерът „Джипко Бибитков”. Но пак предизвика негативни реакции.

Върхът на липсата на професионализъм бе, когато Йорданов от трибуната на парламента заяви, че според разследване на „Биволъ” бившият координатор на ИТН за Видин и сега депутат от ГЕРБ Росица Кирова, е съдружник с косоварски наркотрафикант. Разбира се, фактите обориха това нещо и се наложи Хаджитодоров да се извини за тези думи.

Най-яркият цинизъм в изказа на новия депутат е, когато напсува брутално журналиста Веселина Томова. 

Всички тези скандали той успя да навърти за месец,  изключвайки и  всички зачеркнати обещания,  които ИТН даде към своите избиратели – мажоритарни избори, 1 лев партийна субсидия, 120 депутати, пряка демокрация.

Днес Йорданов каза, че животът на този парламент ще е много кратък – още месец, но показвайки на какво е способен за такъв период, то може да очакваме още редица скандали, освен, ако аватарът му отново не излезе на първа линия, а Тошко остане зад ауткюто.