Нова регулация, която ще позволи да се изкарат барове на открито в квартал Капана, ще бъде гласувана на сесията на Общинския съвет. Кметът Иван Тотев заяви, че идеята е да има все повече маси на открито в квартала, тъй като в момента те са твърде малко.

„Със затоплянето на времето все повече хора ходят в Капана, а местата в заведенията са дефицит. Поради тази причини ще се приемат промени, които от една страна ще увеличат масите за открито, а от друга ще се разположат барове, където позволява мястото”, обясни кметът. Той допълни, че заведенията ще могат да разполагат маси не само непосредствено пред входовете им, но и в страни от тях и пред обекти като магазини и аптеки.

В същото времето ще се направи разместване на няколко институции, за да се даде сграда в Капана, която била подходяща за ресторант. Тя се намира на улица „Йоаким Груев” 13, като там в момента се помещава звеното по образование и здравеопазване на район „Централен”. То ще бъде преместено в сградата на Общинския инспекторат в Цар-Симеоновата градина . Общинското ФБР пък ще отиде в бившата сграда на район „Източен” в Полиграфията.

Идеята е сградата на улица „Йоаким Груев” да се даде на търг под наем за 10 години, като бъдещите наематели ще могат да инвестират срещу част от наема в зданието.

Новата пешеходна зона на улица „Йоаким Груев” пък продължава да бъде осяна с автомобили, поради това ще сложат нов знак, с който ще могат да глобяват нарушители с 50 лева, а не 30, както бе досега. Екипите на Общинска полиция пък ще правят все по-често хайки.