Районната администрация в „Тракия” тушира хулиганите, които изпотрошиха барбекютата в парк Лаута преди няколко дни. След като веганите оставиха посланията си върху останките от местата за печене, от тях вече има само бледа след. Вместо разруха пък има три нови барбекюта, а над тях и поставена камера. Кметът на районна Костадин Димитров се похвали с ремонтираните места за печене, както и с изглед от камерата, която гледа над тях.

Припомняме, че чукове бяха използвани, за да бъдат потрошени барбекютата в пловдивския парк "Лаута". Вандалският бе придружен с надписи със спрей с послания от рода на "Месото е жестокост", "Месото носи болка", "Месото е страдание"..

Каквато и да е била целта на вандалите обаче, стореното от тях има обратен на желания ефект. Районният кмет заяви, че барбекютата ще бъдат възстановени възможно най-бързо. Освен това ще бъдат създадени още 3 барбекюта. Е, само два дни по-късно обещанията му бяха спазени.

Посланието на надписите с червена боя обаче накара мнозина да решат, че унищожението на барбекютата е дело на вегани.

В същото време се оказва, че Пловдив не е първият град в страната, в който се случва нещо подобно. Идентични надписи се появиха в парк в София преди седмица. Вероятно заради провелия се наскоро там Балкански фестивал на скарата.