Как 12 000 пловдивчани бяха изтъргувани и захвърлени за един пост

Дани Каназирева най-после успя да осребри политическата си кариера, макар постът да е всичко, срещу което тя се е „борила”... досега

Пловдив
07.11.2019 18:00 11916 20
Как 12 000 пловдивчани бяха изтъргувани и захвърлени за един пост

„Не, че лъжете, госпожо Каназирева, просто не казвате истината”, тази фраза на бивш общински съветник в Пловдив развесели местния парламент през изминалия мандат. Думите на Гошо Къчков в момента вероятно отекват в ушите на избирателите на Дани Каназирева, макар да не им е толкова забавно.

Тя най-после осребри политическата си кариера с пост – областен управител на Пловдив. От момента, в който името й попадна в решението на Министерския съвет, тя смени риториката.  Тя се превърна от непримерим борец срещу партийното статукво и дистанционното управление,  в конструктивен политик, милеещ за големите проекти на Пловдив и населените места.  Губеранаторът вече мисли за Летище Пловдив, за удвояване на Околовръстното,  за „Модър-Царевец”,  за Водния проект и каскада Въча.

През това време все още в домовете на хората стоят предизборните вестници на Каназирева, в  които тя говори срещу партийните назначения и как от София управляват дистанционно. В малката брошурка тя зове за нов модел на децентрализация, в която пловдивчани и областта сами коват съдбата си.

Всичко това вече няма значение, защото Каназирева зачеркна всичко и скочи с апломб в новата си длъжност. Длъжност, която е директно от София. Длъжност, която е директно от партийните централи. С други думи новият областен управител направи всичко това, срещу което се бореше.  И до този момент не е ясно кой я предложил за този пост. Каназирева заяви, че са й се обадили от Министерски съвет, Здравко Димитров каза, че това е решение на Бойко Борисов. Вероятно и до края на мандата няма да се знае кой всъщност е предложил Дани Каназирева.  Едно обаче е ясно – това е партийна договорка в класическия й модел: пост срещу подкрепа в Общинския съвет. От друга страна Борисов коментира лаконично: "Тя е в ГЕРБ от самото начало", с което тотално разби мита за "експертност без партийни договорки". 

Каназирева обаче продължава с нелепите си фрази: „Аз не участвам в партийни договорки”.  Това спокойно може да  се каже, че е върхът на политическото лицемерие.

Това далеч не е първият път в кариерата на лидера на „Съюз за Пловдив”, когато тя чака с охота управленски пост. Всъщност осребряването на политическата й кариера можеше да се реализира още преди четири години. Тогава тя отново зачеркна всичко и се втурна към председателското място на Общинския съвет. Късметът обаче тогава не е я споходи и тя напусна с наведена глава залата на „Съединението”, връщайки се към клишетата, които говори като „опозиционер”.

Действията на Каназирева можеха и да бъдат достойни. Тя можеше да се извини на всички хора, които са гласували за нея, вярвайки в принципите й,  като обясни, че това го прави в името на по-добър Пловдив.  Вместо това заучените фрази  продължават  и сега - тя нямала да изневери на принципите си. Тъкмо обратното – няма по-точно описание на действията на Дани Каназирева от това, че тя оставя всичко, за което твърди, че се е борила .  

 Най-голямото лицемерие е, че тя зачеркна 12 000 пловдивчани, които гласуваха за нея.  Те не пуснаха бюлетината с името й , защото се готви за областен управител, не я подкрепиха и  защото искат да управлява с ГЕРБ,  а защото говореше за промяна на модел на управление.  Въпреки че на повечето бе ясно, че това няма да се случи.

Причината Каназирева  да зачеркне 12 000 пловдивчани, нейни избиратели, бе защото просто няма нужда вече от тях. Тя е губернатор! Тя взе своя пост, който изтъргува с гласовете на тези 12 000 пловдивчани.

Историята показва, че обикновено областните управители след това стават кметове на Пловдив. Вероятно тя си е дала сметка и за това, като използва областна администрация за следващата й стъпка.  Отсега обаче тя може да е спокойна – няма как това нещо да й с е случи. Впрочем, назначаването на Каназирева за областен управител може и да е мечешка услуга от ГЕРБ, нещо което може и да разберем и то доста скоро.

За съжаление, купуването и продаването на гласове е престъпление само по време на изборите, след това тяхната търговия  е напълно законна.

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
20 Коментара
Сортирай по
коментар

ьаяоь 17:30, 12.11.2019

Здравчето накрая доволна ...депресията преминава ...перхидролено блаженство....

Oтговора0
коментар

Калоян Cпаcов 06:25, 10.11.2019

Абе адвокатстващи идиоти, не 30 ами и 300г ще ви таковат. "Дани" така ви го набабани, както може само бг политик на прост народ...

Oтговора0
коментар

Kolev 05:39, 08.11.2019

Не, че адвокатствам на кака Здравка, но точно да използвате фразата на този откровен тъпанар /железничар Гошо Къчков... моля ви, Трафиканти, по-добре се скрийте. Щото бедният читател си спомня скромните Ви писания за ментето Георги Колев.

Oтговора0
коментар

Благовест Андонов 06:44, 08.11.2019

Пак ли ти пишеш воден от омразата, бе Блажко ? Какво ти направи толкова, че така явно я мразиш и я плюеш във всяка лъжлива статия ?

Oтговора0
коментар

bam 07:29, 08.11.2019

Политическо порно.

Oтговора0
коментар

иван 08:42, 08.11.2019

аз гласувах за нея и се радвам за новия й пост, оствете я да покаже на какво е способна, Завистници!!!

Oтговора0
коментар

Правилно размишлявате 09:04, 08.11.2019

Кой може да плюе срещу вятъра? Идея си нямате просто.

Oтговора0
коментар

Ехо 09:24, 08.11.2019

Каква е тази платена поръчкова статийка против Дани за Областен Управител,Трафик???!!!Чии интереси изпълнявате??Че Дани ще е Областен,може само да радва Пловдив,защото най-накрая ще трябва ГЕРБ и да се съобразяват с някой,а не самоцелно и монополистки да се развяват и да грабят Пловдив на воля.Аман от ремонт на ремонта,разкопани улици за усвояване на европачки и беззаконие в града ни,стига царстване на шайката на Тотю!!!Достатъчно ограби града ни!!

Oтговора1
коментар

Изменици

Абе кво ми я защитаваш тая фурнаджииска лопата?????? С кой ще се съобразява Гроб не можах да разбера??????! Та нали те си я сложиха за областен управител. Поредното мюре на тази шаика престъпници. Гледа ли и дебата ве защитнико??????? Кви глупости приказва???? И накрая - договорката. Долна, нагла и жадна за власт жена. Гроб щели да се съобразяват да бе да

коментар

без фотошоп е толкова политик на хората, колкото е същата като на снимките 10:52, 08.11.2019

Наигра се маймуната

Oтговора0
коментар

Teda 11:05, 08.11.2019

Извинявайте много,но в политиката ако не знаете мили медии,има,винаги е имало и ще има договорки,споразумения и т.н. Няма как Каназирева постоянно да играе опозиция,защото тя самата понесе достатъчно удари и разбра,че е време да покаже начин на управление,отдаде и се възможност и тя се възползва както всеки друг би направил. Нека да видим как ще са нещата от тук нататък и тогава да я съдим.

Oтговора0
коментар

Здравка 12:26, 08.11.2019

Няма по продажен, некоректен, озлобен и НАГЪЛ екземпляр от Здравка в пловдивската политика. Само като видите наглото и поведение в Господари на ефира, може да си правите сметка за всичко останало. Озлобено, комплексирано, дребно човече способно на всичко за мъничко власт.

Oтговора0
коментар

гласувах за герб 18:06, 07.11.2019

И се смях на Каназирева и на селските й номера! А сега тя се смее на мен! Заедно с герб! Драги ми политици, загубили сте всякакъв усет за добро и лошо! Следващият път няма да има избори, защото никой няма да гласува! Дори каракуди като мен!

Oтговора2
коментар

руские идут

СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ ПАК ЩЕ ИМА СЛЕДВАЩ ,И ТАКА НА ТАТЪК,ДЕБИЛИ СМАХНАТИ И ПРОДАЖНИ

коментар

уф

А на мене пришка ми излезе на устата да повтарям ,че с избори няма да стане. Други са методите. Някои работи с добро не стават

коментар

Гороломко 18:46, 07.11.2019

Чудесен анализ! Абсолютон точен. Пиронът е в последното изречение - това си е чиста мечешка услуга. С един ход само Бойко я опозори завинаги. Ще я остави да се ояде хубаво, сетне бързо ще я смени като салфетка. И тя повече никога няма да види избори. Защото презрение и омерзение я заливат от всички посоки. Понеже е лакома и глупава.

Oтговора1
коментар

Георги

Нито е лакома, нито е глупава, такъв беше и е Тотев, Слепци и глупаци!!Оставете я да си свърши добре работата ,пък може и да е следващият кмет, пловдивчани ще решат!

коментар

Търговийка 19:27, 07.11.2019

Не са само 12000. Не знам къде забравяте избирателите на другия герой - близо 40000 души.

Oтговора0
коментар

руские идут 20:11, 07.11.2019

КОЛКО ЛИ СВИРКИ Е НАПРАВИЛА ЗА ДА СТИГНЕ ДО ТУК??????

Oтговора0
коментар

XXX 20:14, 07.11.2019

Курва

Oтговора0
коментар

Пеев 20:20, 07.11.2019

От друга страна Борисов коментира лаконично: "Тя е в ГЕРБ от самото начало", с което тотално разби мита за "експертност без партийни договорки". За пореден път пловдивчани бяха грозно изиграни от ГЕРБ и "патериците" й! Всъщност, цялата кампания на Каназирева навярно е била организирана и платена от партия ГЕРБ....Честито пловдивчани! Общинският съвет пак ще е единодушен при всяко предложение на кмета!

Oтговора0
коментар

Никола 20:41, 07.11.2019

Подкрепям е! Тя е мъжко момиче и ще се справи

Oтговора1
коментар

???

Нещо с хормоните ли имаш предвид? Защото се държи като "лесно" момиче!

коментар

Бат Бойко е пич 21:14, 07.11.2019

Жалка, много жалка. Бойко показа истинското лице на тази лъжлива, подмолна жена. Изгонена от всички формации - докопваща се до власт. Сега ще разказва на Бойко колко тегоби е преживяла. Е, той показа на Пловдив коя е тя - алчна и безскрупулна. Горкият Владко

Oтговора0
коментар

Димитър Пенев 21:19, 07.11.2019

Бойко в случая действа като Пилат Понтийски. Назначи я за областен и тя сега не моге да мрънка. Обезличи и партийкатата тотално. Ще я изгони след една година, но вече никой няма да и вярва и ще е политически труп. И ако тя нещо каже, Борисов спокойно ще си е измил ръцете.

Oтговора1
коментар

Никола

Абсолютно и точно казано. Показа истинската й същност - алчност и безсрамие. Бойко постъпи умно.

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина