„Ще създам вътрешнопартиен орган за контрол, сигнали и жалби, които ще са за хора, като този в Пловдив, който сочил тавана, високо-високо… сиреч за парите. Видяхте какво му се случи. Имаше лошия късмет да попадне на хора със смелост бързо да се свържат с мен”, заяви премиерът Бойко Борисов след срещата с областните координатори на ГЕРБ в София. Въпреки че той не спомена името на Ральо Ралев, коментарът му бе явно бе отправен след вчерашните събития с ареста на райкмета.

Борисов не коментира дали ще има кардинални промени в структурите на ГЕРБ в други области, освен там, където се загубили изборите  -Ямбол, Плевен и Добрич.

Досега никой от ГЕРБ не е коментирал официално ситуацията с ареста на Ральо Ралев. Кметът и лидерът на партията под тепетата Иван Тотев бе на срещата с премиера. Четиримата районни кметове от ГЕРБ – Костадин Димитров, Георги Стаменов, Николай Чунчуков и Димитър Колев отказаха коментар пред TrafficNews.bg. И четиримата заявиха, че нямат никаква информация за случващото се.

В същото време в кметството в район „Северен” е  спокойно, но реално няма титуляр. Никой не знае кой изпълнява длъжността кмет в отсъствието на Ральо Ралев.

Зам.-кметовете на Ральо Ралев Лариса Кътева и Красимир Асенов са в сградата, но отказаха да дадат коментар пред медиите.  Служителите, които отказаха да бъдат снимани и бързо се прибраха по офисите, казаха, че съвсем скоро трябва този въпрос да бъде уточнен. 

Вижте видео от посещението на Бойко Борисов в Пловдив на 6 май в парка зад хотел "Санкт Петербург", на което бе и Ральо Ралев: 

 

Още четирима са арестувани заедно с Ральо Ралев за корупция в ПловдивКметството на район "Северен" отвори врати, но не се допускат журналисти