До момента няма сериозни нарушения в изборния ден. Това заяви пред журналисти служебният вътрешен министър Бойко Рашков. Малко преди това той упражни правото си на вот и призова народа да гласува.

„Има нарушения, но за тях не заслужава да се тревожим. Има заболели членове на комисии, те се заменят. По наша линия нямаме нарушения. Съвършено нормално и спокойно протича деня, както трябва да бъде, независимо от прогнозите, които се опитаха да внушат“, коментира Рашков.

Той заяви, че проверките по границата в Турция са били с цел разобличаване на опит за извършване на контрабандна търговия.

„Ние сме в много добри отношения в Турция, мисля, че няма основания за притеснения. Възникналите проблеми ще отшумят, без това да се отрази на нашите добросъседски отношения“, допълни вътрешният министър.

Той коментира и протестите край Хасково, където граждани искат да блокират пристигащи от съседна Турция, за да гласуват на балотажа:

„Протести е имало и ще има, всеки има право да протестира. Ще направим всичко възможно това да не пречи на изборния ден. Ако има информация за нарушаване на закона, ще се вземат незабавни мерки“, заяви Рашков.

Той мотивира избора си за президент с опита:

„Гласувах за по-добрия президент, за опита. Ние трябва да вземем мерки, а за целта ни трябва доказан опит. Гласувах и искам да победи онзи кандидат, за когото няма никакво съмнение за връзка със структури, които дълго време влияеха върху нашето политически, икономическо и обществено развитие. И сега пак се опитват, издигайки свой кандидат“, категоричен бе Рашков, малко след като пусна вота ви в урната.