Кметът Здравко Димитров и американският посланик Херо Мустафа посетиха Голямата базилика след протоколната среща в Община Пловдив. По време на нея Зико подари традиционна тракийска народна носия, а тя върна жеста с албум.  Тя бе очарована от подаръка, като заяви, че ще сложи носията и ще качи снимка във Фейсбук с нея.

„Това е второто ми посещение в прекрасния град Пловдив. Първото ми бе като турист, това е първо официално идване. Ще се запознаем как вървят нещата преди откриването  през април на  Голямата базилика, която е пример за публично-частно партньорство. Ще продължим да говорим за икономическо-културното партньорство. Пожелавам успех на кмета през новия му мандат и най-доброто за Пловдив и България”, заяви Мустафа.

„Говорихме с Нейно превъзходителство , че Голямата базилика трябва да бъде в  ЮНЕСКО, всички сме на това мнение. Също така обсъдихме съдбата на Тютюневия и Стария град, който  е сърцето на Пловдив. Ще направим така, че да върнем блясъка му.  Херо Мустафа обеща да посещава често Пловдив. Нейния съпруг е влюбен в Пловдив, човекът  явно с  вкус”, каза от своя страна кметът. Той каза, че предстоят още някои неща по вертикалната планировка на сградата, както и има доста документална работа.

Мустафа бе впечатлена от видяното в Базиликата, като тя бе разведена от Нанси Шилър, президент на фондация Америка за България.

Паника в Община Пловдив! Бързат с Голямата базилика заради Бойко Борисов и Херо МустафаОткриването на културния център и прилежащите пространства трябва да е през април