Строителната програма на Пловдив няма да спира, напротив – работим на пълни обороти. Каза кметът Здравко Димитров на въпрос за стадионите и другите основни инфраструктурни проекти.

„Нищо не е спряло – подадохме още четири обекта за финансиране по ФЛАГ. Продължаваме с всички проекти, които сме започнали. Разбира се, след като свърши кризата, ще седнем да обсъдим каква е ситуацията с бюджета и да видим докъде може да си позволим. Може да отложим някой обекти за догодина. Наследихме едно не много добро финансово положение, а сега и това ни сполетя…”, каза кметът. Той обаче заяви, че обнадежден, че с общи усилия ще се справим със ситуацията.

Градоначалникът каза още, че очаква в четвъртък общинските съветници да подкрепят предложението за антикризисни мерки към бизнеса. Те включва отпадане на тротоарното право, отлагане или падане на концесионни такси, отпадане на патентни данъци, такси за паркинги и други.

„ Утре имаме среща и с таксиметровите фирми,  ще видим какво ще предложат.  Ние с каквото можем, ще отговорим на техните искания, опитваме се да помагаме на всички съсловия.  Пак казвам – никой не стои отстрани, а всеки с каквото може помага”, каза кметът.

Относно друго предложение, което ще се гласува от Общинския съвет -  за отпадане на прага за даренията, кметът също очаква подкрепа. Причината е, че в момента има много фирми и лица, които искат да направят дарение, но то е до 20 000 лева от градоначалника – над тази сума, трябва да мине през решение на ОбС. Така например апаратура за болница, която струва 30-40 хил. лева не може  да бъде приета без санкция на местния парламент.