Двама от шестима пътници успяват да си купят билети чрез системата на „Индра” за ел таксуване. Това установи проучване на TrafficNews по време на първия ден с експериментално таксуване. Въпреки че Община Пловдив се похвали с над 5000 билета продадени до 14:30 часа вчера, редица пловдивчани срещнаха изключителни трудности с таксуването.

Първо редица пътници не знаеха въобще за експеримента и чинно си купуваха билети от кондукторите. Самите те вместо да помагат на пътниците, се опитваха да саботират системата.  Въпреки това някои са се преборили.

„ Предполагам, че сте залети от сигнали на граждани за неработещи машинки за билети, НО не е точно така. Купих си билет от машината въпреки всички опити да ме накарат да не взимам. Създават масови практики да пренасочват хората към кондукторите и саботират всичко!”, писа читател, който е успял въпреки всичко да си вземе заветния ел билет от линия номер 17.

Не всички автомати обаче работиха.  Друг пловдивчанин не е успял да си купи нито от машината на спирката, нито от тази в автобуса.

„ Автоматът за билети е на Военна болница и не работеше, вътре също само шофьорът късаше билети.  Иначе на таблата на спирката, пишеше постоянно, че трябва да се вземе билет от автомата, в автобуса. Смятам, че целенасочено се саботира системата от превозвача”, написа друг наш читател, качил се в линия 44.

Очаквайте и днес репортажи от случващото се в градския транспорт в Пловдив!

 

Има ли надежда за ел таксуването? Двама от шестима пловдивчани - с билет от автоматКондуктор отрича да е бил информиран, че от днес трябва да помага на пътниците да се самотаксуват

Очакван фалстарт на електронното таксуване! Устройствата не работят, билети – от кондукторПет години след първия опит за сваляне на кондукторите от автобусите, оборудването за 1.8 милиона все още не може да ги замени