Екипът на Здравко Димитров ще започне да действа в пълния си състав от 2 януари, когато ще влезе в сила на новата структура на Община Пловдив. Кметът заяви, че от първия работен ден на 2020-а година ресорите ще бъдат разпределени според новата структура.

Тогава работа ще започнат и новите зам.-кметове – Пламен Райчев и Анести Тимчев.  Макар досега официално техните имена да не са съобщени от кмета, двамата често могат да бъдат забелязани в кулоарите на градската администрация .

За първи път в демократичната история на Пловдив градоначалникът ще има девет вицета. В новата структура с най-голям ресор ще бъде финансистът Илия Кирчев. Той ще отговаря за „Финанси, здравеопазване, стопански дейности и екология”.

Промяна няма да има при бившите полицейски началници  -  Йордан Ставрев и Тодор Чонов, които ще отговарят съответно за „Обществен ред” и „Транспорт”.

От  ресора на Стефан Стоянов са взети европейските политики, като той ще отговаря за „Образование и бизнес развитие”. По-малко задължения ще има и Георги Титюков, който ще е начело на „Спорт и младежки дейности”, но без социална политика.

Арх. Невена Балчева ще е само по „Устройство на територията и общинска собственост”, а на Пламен Панов  ресорът ще е  „Култура, археология и туризъм”.

Новите две зам.-кметски места са формирани от досегашните ресори на зам.-кметовете. Първият нов щат е „Строителство и инвестиции”, като той ще бъде оглавен от Райчев.

Друг сборен ресор е „Европейски политики и социални дейности”, който ще бъде даден на  Анести Тимчев.

След н=Нова година ще станат ясни и други рокади в общинската администрация.  Здравко Димитров заяви, че тогава ще се мисли дали ще се сложи и нов човек, който да отговаря за Водния цикъл. В момента там начело е Борислав Кръстев, който отговаряше за Транспортния проект.

Нов шеф ще има и в ОИ „Старинен Пловдив”, създава се и  отдел „Здравеопазване” ще отговаря за медицинските заведение. За него фаворит е д-р Калин Калинов.  Възможни се размествания и по други дирекции в администрация.

Официално: Здравко Димитров с 9 зам.-кметове, назначава двама нови от декемвриДосега Община Пловдив никога не е имало толкова много вицета на градоначалника