Здравко Димитров ще има девет заместник-кметове, след като бъде гласувана новата структура на Община Пловдив. Това ще се случи на следващата сесия на Общинския съвет, а вече ресорите, които ще заемат са напълно ясни.

Както TrafficNews съобщи ресорите ще бъдат разместени, като ще се освободят две нови места за зам.-кметове.  Така за първи път в демократичната история на Пловдив градоначалникът ще има девет вицета.

Настоящ и бивш шеф на Пътното в Пловдив поемат общинските звена с най-големи бюджетиПетър Петров става шеф на „Чистота”, Пламен Райчев ще отговаря за строителството като зам.-кмет

Досега бяха обявени седем. С най-голям ресор ще бъде финансистът Илия Кирчев. Той ще отговаря за „Финанси, здравеопазване, стопански дейности и екология”. Любопитното е, че и отделът по обществени поръчки е прикрепен към Кирчев.

Промяна няма да има при бившите полицейски началници  -  Йордан Ставрев и Тодор Чонов, които ще отговарят съответно за „Обществен ред” и „Транспорт”.

От  ресора на Стефан Стоянов са взети европейските политики, като той ще отговаря за „Образование и бизнес развитие”. По-малко задължения ще има и Георги Титюков, който ще е начело на „Спорт и младежки дейности”, но без социална политика.

Арх. Невена Балчева ще е само по „Устройство на територията и общинска собственост”.  На най-новият зам.-кмет Пламен Панов  ресорът ще е  „Култура, археология и туризъм”.

Новите две зам.-кметски места са формирани от досегашните ресори на зам.-кметовете. Първият нов щат е „Строителство и инвестиции”. Очаква се той да бъде зает от шефа на Пътното в Пловдив Пламен Райчев.

Друг сборен ресор е „Европейски политики и социални дейности”, който най-вероятно ще бъде оглавен от Анести Тимчев.Последните двама се очакват да бъдат назначени, след като новата структура влезе в сила в средата на декември.