„Как дойде на власт Бойко Борисов, който е единственият бил два пъти министър-председател? 2009 година Борисов заяви пред българските граждани, че ще бъдат алтернатива на всички партии и на политическото статукво. През 2014 той трансформира посланието си: „ Аз обединих в принцип на съгласие всички”

Бедата на тази политиката на съгласие, е тя се оказа на съглашателство, и имаше защо. Тъжният извод, който може да се направи, че поговорката „Няма нищо по-лошо от непоискано добро” е валидна и тук . Той бе предаден от всички, с които потърси съгласие, дори когато те не го заслужаваха.”, анализира Лютви Местан случилото се с кабинета „Борисов 2” по време на дебатите в парламента.

Лидерът на ДОСТ, заяви, че предсрочните избори са неизбежни. Въпросът е дали те да бъдат за 44-то Народно събрание или за Велико народно събрание.

„Политическата системи има пороци, ясно изразени в конституционните си измерения. Трябва да започнат политически консултации за  8-мо ВНС, за да отстраним всички конституционни пречки и да превърнем България в модерна евро-атлантическа държава.Иначе сме заплашени да дойде поредното конюнктурно мнозинство”, каза още Местан.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg