Поредна безсънна нощ ще изживеят председателите и членовете на секционните избирателни комисии в Пловдив, които трябва да предадат чувалите с бюлетини и протоколите. Първите цялостни секции почнаха да идват в Панаира чак към 22.00 часа, а преди това минаха само тези на следствения арест и подвижните секции.  Хората, които слязоха от автобусите буквално тичаха към входа на панаира и се бутаха с другите хора, за да влязат по-бързо и да си вземат номер.

Наложи се полицията да им обясни, че те са първи и няма нужда от подобно бързане. Към 23.00 часа редица секции още не бяха приключили с броенето. Очаква се в диапазона между 23.00 и полунощ да е най-големият прилив на представителите на секционните комисии. В Пловдив те са близо 480.  Вероятно през цялата нощ ще се приемат чували и протоколи, а стотици хора ще посрещнат утрото в Панаира.

Припомняме, че избирателната активност в Пловдив е сравнително висока..  За президент гласовете са 178  474 или 58,07 %, а за референдум 163 772 или 53, 29 %. 

 

TrafficNews.bg