Депутатите от ГЕРБ обмислят дали е редно да подкрепят евентуално правителство с мандата на Патриотичния фронт след като лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви в парламента, че ще подкрепи исканията за по-високи пенсии. 

В момента парламентарната група на ГЕРБ заседава и се очаква специално изявление с позиция за подкрепа на евентуален кабинет, каза лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му неговите колеги са обезпокоени от някои обсъждания в пленарната зала на бюджета за 2017 година.

Заради очертаващата се топла връзка между БСП и Патриотичния фронт е редно да оттеглим подкрепата си, коментираха хора от ГЕРБ. Те напомниха, че преди дни социалистите са заявили категорично, че няма да подкрепят бюджета на този кабинет и няма да участват в "политическите игри между социалисти и националисти". Тази сутрин министърът на финансите в оставка Владислав Горанов обяви, че според него не е необходимо да се съставя ново правителство в рамките на този парламент и трябва да се върви към избори. Така той дефакто влезе в противоречие с премиера в оставка Бойко Борисов, който след КСНС при президента обяви, че ако Патриоти или Реформатори съставят кабинет ГЕРБ им дължи подкрепа, тъй като те досега са подкрепяли правителството на ГЕРБ.

Trafficnews.bg