Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов заяви, че няма да бъдат връщани КПП-та, защото според него те не са ефективни и няма да спомогнат да спирането на вируса. На въпрос на журналист , той заяви още, че  не се обсъжда отлагане на изборите- напротив, работи се по осигуряването на провеждането им при засилени противоепидемични мерки.

"Няма да има КПП-та. В случая нямаме такъв тип разпределение. Проблеми има в цялата страна, не само в Пловдив. Нашата страна не е изолиран случай. Това са ситуации, които не са приятни за гледане. Създава се усещането за несправяне със системата, липса на организация и наличие на проблеми. Това обесърчава моите колеги в заведенията. Трябва да обсъдим всеки един детайл на Министерски съвет. Ние, като управляващи, носим отговорността. Много трудно можеш да дадеш на някого, по-лесно е да вземеш. Всеки един гражданин трябва да се осъзнае какво се случва около него. Преди се мислеше, че това е машинация и конспирация. В момента всеки има близки, които са били болни или загубили битката. Националният център работи."

Пълен локдаун от петък - затварят училища, градини, ресторанти, казина и моловеОчакваме първите резултати след 20 дни, заяви проф. Костадин Ангелов