Осемте младежи - 7 момчета и едно момиче, които вдигнаха на крак всички служби в Област Стара Загора в спасителна акция, са се качили край Бузлуджа снощи с желанието си за дрифт с колите. Всички те са абитуриенти от техникум в Раднево и са останали в преспите цяла нощ, на около 700 метра от т.н "Факлите" под връх Бузлуджа, съобщи директорът на Областното пътно управление Илия Златев.

Учениците са стояли цялата нощ блокирани в два автомобила, съобщава "Радио Стара Загора". Те са се качили около 22:00 часа снощи, за да дрифтят, но са попаднали в снежен капан. Това е наложило тази сутрин да се проведе спасителна акция, в която участие са взели 4 служби в област Стара Загора - Пътно управление, Полиция, Противопожарна служба и Гражданска защита.

Двама от родителите на младежите също са тръгнали към върха, за да окажат помощ, но не са успели да стигнат. Автомобил на пожарната също остана в преспите под върха. Очаква се той да бъде изтеглен по-късно.

В крайна сметка всичко завърши добре, като младежите вече са спасени и извозени. Състоянието им е добро. Районът, където те са закъсали, е труднодостъпен, образувани са много преспи, духа силен вятър и видимостта е затруднена.