И пловдивчани са взели участие в протеста срещу вицепремиера Валери Симеонов, който се проведе днес в Слънчев бряг. Жителите на града под тепетата, които са се включили в проявата, са сред многото такива от цялата страна, които през лятото ходят да работят по курортите и за които затварянето на дискотеки и клубове може да се окаже проблем.

За случилото се днес в курорта разказа читател на TrafficNews.bg. Самият той работи в един от хотелите в Слънчака. Наясно е с атмосферата там, както и с нагласата на туристите към мястото. "Хората са свикнали, че Слънчев бряг е курорт за забавления. Сега обаче започват да се отдръпват, заради това, което стана", коментира той. Затварянето на клубове заради шум и други нарушения е проблем не само за собствениците, но и за работещите - оборотът падне, може да паднат и възнагражденията.

Около 200 души - не само работещи по морето, но и курортисти - днес по обяд се събраха на протест в курорта и направиха шествие към Какао бийч - може би най-популярната парти дестинация по Черноморието, а и в цяла Европа. Скандиранията "Оставка" огласиха Слънчев бряг, в който тишината вече е на почит след като вицепремиерът Симеонов и органи на реда затвориха вече няколко заведения.

Очаква се в курорта да има още протести.