Нямам интерес да коментирам какво се говори за мен, важно е да излезе истината за смъртта на този човек и да има наказани. Медийна изява ще има, но първо ще изчакам прокуратурата да си каже думата, защото прави разследване. Относно теориите кой какво говори - нямам интерес, важна е истината и е важно да има наказани за смъртта на този човек. Интервю ще дам след разследването на прокуратурата", това заяви в интервю пред "Струма" стажантът Станимир Ацев от Благоевград, направил кардиограмата на подполковник Пламен Пацов час преди смъртта му.

Стажантът твърди, че е искал помощ от дежурния лекар и екип, но не му обърнали внимание. Двама лекари и три медицински сестри твърдят, че студентът не е искал помощ, не е казал защо е там и не е реагирал на направена от сестрите забележка за присъствието му в шокова зала.

Записите от охранителните камери, запечатали моментите, в които стажантът е довел подполковник Пламен Пацов, издъхнал внезапно в събота, след посещение в Спешно отделение на МБАЛ Благоевград, са изтрити. Скандалното разкритие излезе наяве, след като болничният директор д-р Огнян Митев е изискал да прегледа записите.

Полицаите са иззели хард диска и се надяват да успеят да възстановят част от изтритото, за да могат да проведат разследването си и да видят за какво свидетелстват записите.

Д-р Митев провежда паралелно разследване с полицията, искайки истината около смъртта на военния да излезе наяве. На въпрос как ще коментира липсата на записа той бе лаконичен: "Едно престъпление води след себе си второ, просто съм шокиран, говоря с полицията, надявам се те да успеят да възстановят изтритите записи, но вече говорим за умисъл и прикриване, не ме карайте да коментирам каквото и да било, има разследване, обърнете се към полицията".

Припомняме, че военният подполковник Пацов издъхна от белодробна тромбоемболия час след посещението си в Спешно отделение, прегледан от приятеля си – стажантът медик Станимир Ацев.