Няма опасност язовири да прелеят заради очакваните обилни валежи от дъжд и сняг в близките дни. Това увериха енергийният министър Теменужка Петкова и екоминистърът Нено Димов след работното съвещание, свикано от вътрешния министър Младен Маринов.  

"Ситуацията в страната е спокойна.  Има регистрирани инциденти в Кърджали, Kюстендил, Благоевград и Смолян. Инцидентите са незначителни и касаят отводняване на частни домове и два промишлени обекта. Преди малко високият приток на Язовир "Кърджали" е залял един от мостовете за селата Песнопой, Русалско, Сполука. Впрочем всяка година става това. Създадена е организация, така че въжения мост да бъде използван от бърза помощ, пожарна и полция", обясни шефът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР главен комисар Николай Николов.

Ръководството на МВР е изпратило указания на общините, които да вземат нужните мерки при обилен сногевалеж 

Регионалният зам.-министър Николай Нанков обясни, че пътната инфраструктура към момента е под контрол. Единствено в Смолянска област имало проблеми. Затворен е проходът Превала за тежкотоварни камиони над 12 тона. При обилен снеговалеж може да бъде затворен за всички автомобили в рамките на час за допълнитлено опесъчаване, допълни още той. 

Министърът на вътрешните работи призова всички шофьори да спазват изискванията за пътуване през зимата.