Ловната дружинка на починалия на 6 януари Иван Ласкин го почете за рождения му ден, който беше на 10 март. Това стана ясно от публикация във Фейсбук на Иван Тенев, който също е запален авджия.  

"С трогателен сбор, организиран от ловната дружинка на Карабунар и близки приятели, бе почетена паметта на талантливия актьор Иван Ласкин навръх неговия рожден ден", написа известният повече като Агент Тенев колекционер на светски клюки.

Да отдадат почит на големия си приятел, който в неделя щеше да навърши 49 години, освен съпругата му Алекс Сърчаджиева и децата му,  дойдоха депутатът от ГЕРБ Десислава Тодорова, скулптурът проф.Георги Чапкънов, актьорите Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, Димитър Ковачев-Фънки, Ути Бъчваров, Юлиян Константинов и още много негови приятели и близки.

"Тази дружинка е най-добрият клуб за един мъж като мен. До нас на по-малко от километър има великолепен бар, но аз бия 100, за да седна на масата с тези хора и да се забавлявам истински. Всеки в дружинката има длъжност. Моята е на фейсконтрол. Аз отговарям кой може да дойде от София и кой не. А в Карабунар имаме една поговорка - ние галим, галим, па и поритваме малко", разказваше приживе Иван, който твърдеше, че авджиите са сред най-верните му приятели. 

"Това е така, защото тук хората имат култура на пиене на виното. Там, където се пие ракия, се хващат за гушите след първия час - моята крава, твоята жена, моята коза, твоята бреза. Тук сме абсолютно различни професии. Кой бизнесмен, кой артист, кой стругар, но на масата всички сме еднакви, разказваше Ласкин.

Снимки: Иван Тенев