Осем от общо 18-те обвинени от Спеиализираната прокуратура за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици, силови действия и приготовления за покушения над прокурори, се признаха за виновни и поискаха споразумения с обвинението, приемайки ефективни наказания.

Ръководителят на групата Петко Стоянов получи 4 годишна присъда, като отказа да признае вината си за приготовленията за убийството на двама прокурори от спецпрокуратурата и служител на МВР. Останалите, признали участието си в престъпната структура, ще лежат в затвора по-малко от 3 години. Наложените наказания са окончателни и вече са приведени в изпълнение.

За подготовката за покушение над прокурорите и полицая ,обвинен е и другият ръководител на групата Иван Йосифов, както и неговата „дясната ръка“ Стефан Гевгелийски.

Заради това, че не е признал вината си за част от престъпленията, за които е обвинен, срещу Стоянов продължава да тече друго дело в спецсъда. В същия процес подсъдими са още 10 човека.

Групата на Стоянов и Йосифов бе неутрализирана на 27 юни 2018 г. Според спецпрокуратурата тя е действала от началото на миналата година, като целта й е била производство, преработка, придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества и прекурсори. Предлагала е цялата гама от наркотици - марихуана, амфетамин, кокаин, хероин и екстази, като част от тях е произвеждала сама.

Не след дълго се формирала и крайната й цел - да завладее наркопазара в София и да постигне големи печалби. За целта били привлечени хора, които като да доставят наркотични вещества на едро, да работят като „дилъри“ на групата, да транспортират „стоката“ до крайни клиенти, да извършват силови и наказателни действия над конкуренти и нелоялни партньори, както и други хора, които са пречка за дейността - в случая служители на МВР и магистрати.