40 туристи, сред тях и деца се загубиха в Парилския проход, след като автобусът им се развалил. Намерeни са призори от доброволци от село Голешoво. В късния следобед вчера група от около 40 туристи минава през селото на път за хижа “Славянкa. Край хижа Извора обаче, автобусът им се разваля и те тръгват пеша, съобщава btvnovinite.bg.

Става късно и студено и се губят. Около полунощ човек от групата подава сигнал. Локализирането им е трудно. На помощ се притичва кметският наместник на Голешово с още двама души. Потърпевшите упрекват туристическото дружество, че е предприело поход в късните часове - в отговор от дружеството казаха, че въпреки късния час, са щели да завършат прехода, ако не се е развалил рейсът и ако е нямало толкова паднали дървета по пътя.

Парилския проход се намира в Западна България, между планините Славянка (Алиботуш) на юг и Пирин на север в Община Хаджидимово и Община Сандански, област Благоевград. Проходът е дължина от 10,6 km, а надморската височина на седловината е 1174 m.