Пожар избухна в складове за дрехи в с. Казичене. Сигналът за инцидента е подаден към 10,10 ч. на тел.112. До горящия обект има и бензиностанция. Вътрешният министър Валентин Радев пристигна на мястото на инцидента, предаде пресцентъра на МВР. Той съобщи, че огънят е овладян и гасенето му е към края си.

"Сградата е частна. Има наематели. Пожарникарите влязоха с апарати в началото, за да потърсят хора, не са намерили никого ", уточни той.

Радев коментира, че за момента не е известна причината за възникването на пожара.

"На място има вече 12 пожарни автомобила на ГД ПБЗН, както и няколко водоносни автомобила, помощ е оказана от дирекция "Сигурност" на Столичната община. Операцията се ръководи от комисар Веселин Гетов от страна на МВР, тук е началникът на 8-мо РУ, а от страна на общината е г-н Красимир Димитров от дирекция "Сигурност".

"Благодаря на общината за съдействието и много добрия синхрон за общи действия по потушаване на пожара, обхванал над 3 дка площ. Има станция на РОСВ за контрол на въздуха. В приемните слоеве чистота на въздуха е в нормите и няма опасност за гражданите", допълни министърът.

От регионалната инспекция по околната среда и водите в София уведомиха гражданите, че е извършена проверка на показателите на качеството на атмосферния въздух (КАВ) в автоматичната измервателна станция. Те са в норма.