Отхвърлена жена обвини дупничанин в сексуален тормоз, но стана клиент на прокуратурата. 32-годишната Василка Петрова подала жалба в РУП – Дупница, че Димитър Георгиев се опитал да я изнасили. Дознател от полицията викал на разпит няколко пъти жертвата. Димитър също давал на няколко пъти показания по жалбата срещу него.

От събраните от дознателя доказателства било установено, че Георгиев изобщо не е бил на посоченото от Петрова място във времето, за което тя казва, че срещу нея е извършено непристойното деяние, пише struma.bg. След като била притисната от обстоятелствата по разследването, Василка, която е от София, признала, че нарочно е подала фалшив сигнал до полицията, тъй като Димитър Георгиев не откликнал на любовните й пориви.

В съдебно дело Петрова се признала за виновна за това, че излъгала, че Георгиев се опитал да я изнасили, и се съгласила на споразумение с прокуратурата. Съдия Светлана Пейчева постановила присъда от 6 месеца „пробация“ за Петрова, като я задължава да се регистрира по постоянен адрес и през този период да се среща с пробационен служител.