Висшият магистрат Иван Иванов е един от двамата задържани при зрелищната гонка между черен джип и полицейски патрул. Това съобщи говорителят на прокуратурата на Република България Румяна Арнаудова.

Съдията в Окръжния съд в Ловеч се е возил в автомобила, който не се подчинил на светлинните и звукови сигнали, подадени от служителите на реда. След неподчинението последвала гонка, в която на полицаите се наложило да използват стоп-патрони, както и бойни, насочени към гумите на джипа.

TrafficNews.bg съобщи за екшъна, разиграл се при акция в района на село Бохот. Припомняме, че минути след полунощ в края на миналата работна седмица полицейски екип направил опит да спре черен джип. След около 4 км автомобилът бил догонен, а в него били открити две ловни карабини с оптики, заредени с патрони в цевите и множество боеприпаси. Установен бе собственикът – 39-годишен от Ловеч, и спътникът му – 48-годишен, също от Ловеч, но тогава все още не бе известно, че става дума за магистрат. Мъжът не представил документи за самоличност.

И двамата бяха задържани за опит за осуетяване на полицейска проверка, а предстои да им бъдат повдигнати обвинения за неподчинение на разпореждане на органите на реда, както и за опит за бракониерство.