Задържаха 60-годишния Веселин и 54-годишния Лъчезар за 72 часа по обвинение за двойното убийство, маскирано като пожар, в село Богданчовци, Габровско. Предстои да им бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража", съобщиха от Окръжна прокуратура Габрово. 

На 11.08.2017 г. е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че в къща, намираща се в с. Богданчовци, умишлено са умъртвени съпрузите Илия Спиридонов и Еленка Спиридонова чрез запалване на дома им. 

Разследването се осъществява под контрола на прокурор при Окръжна прокуратура-Габрово.Според резултата от извършената аутопсия на двата трупа, съпрузите са били застреляни в сърдечната област. Съдебно медицинската експертиза е установила, че смъртта е настъпила в резултат на огнестрелните рани, а не при пожара.

На 24.08.2017 г. Лъчезар е обвинен за това, че през нощта на 10/11 август 2017 г., подбуден от Веселин, умишлено умъртвил повече от едно лице със средство, опасно за живота на мнозина /огнестрелно оръжие/. На същата дата в качеството на обвиняем е привлечен и 60-годишният Веселин. за това, че е подбудил Лъчезар  да убие двамата съпрузи.