Продажбите на общински имоти в Тракия ще бъде преустановена в следващите години, съобщи градоначалникът Иван Тотев. Той допълни, че през тази година са били предвидени за продажба няколко големи парцела в района, но те са били изкарани от списъка за продажби. Такъв е например имотът от няколко декара, върху който всяка година гостува цирк „Балкански”

 „Това не означава, че налагаме мораториум върху продажбите на общинска земя. Просто ще я ограничим в следващите  години, тъй като не се знае след 5,10 или 15 години за какво ще е нужна земя – дали за паркинги или други важни обекти”, обясни Тотев. Той уточни,че забраната няма да важи за имотите в индустриалната зона на района.

Въпреки спирането на продажбите в следващите години се очакват нови сгради гиганти да се появят в районна. Освен жилищните комплекси, активно се работи и върху 100-метровия небостъргач. В момента се променя и статутът на земята, върху която ще се строи сградата.

Големи сделки с частни терени, продадени преди повече от 10 години от Община Пловдив, също се забелязват. Последната от тях е за голям имот северно хотел SPS.

Вижте повече в следващото ВИДЕО: