Не е необходимо да пропътувате хиляди километри,  за да се почуствате специални! Новият крайградски оазис Парк и СПА хотел Марково, разположен само на 2 км от Пловдив, предлага незабравими удоволствия и релакс.

Уникалният комплекс не спира да изненадва посетителите си с нови предизвикателства и редица уелнес удоволствия.

Най-новото попълнение и изключително модерна процедура в СПА центъра на хотела е солна стая . Тя е широко разпростанена в Европа, а вече и в Пловдив!

Тя е подходяща както за деца, така и за възрастни. Стаята е с атрактивен тропически морски интериор - стените й са покрити с висококачествена природна сол, а халогенератор впръсква сух аерозолен натриев хлорид, който се абсорбира при вдишване и през кожата. Чрез модерната технология, в солната стая се създава терапевтичен микроклимат близък до този в солните пещери, боровите гори, както и на морския бряг. Въздухът в стаята е богат на микроелементи, 80% от които се съдържат в кръвната плазма на човешкото тяло.

В помещението са поставени и удобни кресла за релакс, на които да опънете крака докато четете книга или сърфирате с телефона си.

Халотерапията ( сол терапията) подпомага  процесите на детоксикация на тялото, засилва  имунитета, подобрява  метаболизма, пречиства дихателните пътища от замърсители, прах и други алергии и повишава тонуса.

За децата солната стая е истинско забавление – в стаята има естествен пясъчник от сол, в който те могат да играят.

Процедурата за деца до 12 г. трае 20 минути (10,00 лв., а за възрастни – 40 минути (20 лв.). В момента,  всички гости на комплекса ще могат да се възползват и от специалните промоционални цени. За деца - 7,50 лева, а за възрастни 15,00 лева.

40 минути в солна стая се равняват на 4 часа разходка в борова гора и 4 дни престой на морето! Подходяща е за всички възрасти и няма странични ефекти. Опитайте сами и се убедете в многобройните ползи от солната терапия.

Луксозният хотел Park&SPA hotel Markovo не спира да впечатлява със своите удобства и предлага идеи за активна почивка според всеки вкус.

 

За разлика от другите хотели в Пловдив, той е разположен далече от градската суматоха - сред зеленина, кристална вода и хиляди блаженства, които докосват сетивата.

Той предлага и спираща дъха гледка към града на седемте тепета, което го прави един от фаворитите сред бутиковите хотели.

Освен това, реновираният Park & SPA Hotel Markovo има амбицията да се прочуе и като един от най-атрактивните плажове не само край Пловдив, но и в цяла България. 

Големите размери на външния басейн впечатляват всички посетители и са напълно подходящи, за да поплувате на спокойствие и да изхабите доста калории.

 

Всички плажуващи ще могат комфортно да се настанят на удобни шезлонги или спално легло, покрито с бели воали.

В непосредствена близост до басейна са разположени и комфортни масички, които приканват гостите да се отпуснат и да похапнат нещо вкусно от менюто.

За тонус и енергия лоби барът предлага и прясно изстискани плодови сокове, както и различни по вид домашни лимонади. За тези от вас, които предпочитат алкохолните напитки, в менюто може да намерите цяла палитра от цветни коктейли, ледена бира и селектирани вина.

 

За любителите на спорта работят два открити корта с изкуствена трева. Наемът е 10 лв на час, което не е по-скъпо от повечето кортове в самия Пловдив.

Най-новото попълнение е и мини голф игрище.

 

Както подсказва името му Парк и СПА хотел Марково може да зарадва гостите си и с редица СПА и уелнес удоволствия. Парна баня, римска баня, турска баня – хамам, инфрачервена и финландска сауна, ледена стая, релакс зона, много масажни кабинети и прекрасен вътрешен басейн са истински рай за хората, обичащи водата.

 

Лукс, романтика и откъсване от реалността предлага и специалната ВИП стая, е една от най-новите изненади, които предлага СПА центъра на хотела е и SPA Fish терапия за крака с рибки.

 

Два детски къта, външен и вътрешен, осигуряват постоянни занимания за най-малките. По-големите деца се забавляват в игралната зала, в която има маса за тенис, билярд, джаги и електронни игри.

 

В хотела се помещават и два ресторанта!

Ресторант Belle Vue е разположен на втория етаж и предлага типични български специалитети, както и изкушаващи ястия от интернационалната кухня,  приготвени от майстор-готвачите с много грижа, умение и страст. Програмата на стилния ресторант Belle Vue включва и виртуозни изпълнения на живо със съпровод на роял, които допълват изцяло изисканата обстановка.

 

Ресторант Bella Donna, пък е специално създаден за вашите важни събития. ще ви впечатли от пръв поглед със своята луксозна и стилна обстановка. Мястото е чудесно както за интимна церемония в тесен кръг, така и за многолюден празник- с капацитет от 150 места, със светли и изчистени тонове, с модерна визия и усещане за лукс.  Ресторантът е шумоизолиран с място за DJ, има собствен бар и санитарен възел. Освен за вашата сватба, ресторант Bella Donna е подходящ  и за вашите фирмени мероприятия, семейни събития, рождени дни и абитуриентски балове.

 

Гостите на това приказно място може да отседнат и в 81 стаи – атрактивни като дизайн и цветово решение. Всички те са оборудвани с LЕD 32’’ телевизор, минибар и Wi-Fi, а внушителна гледка към древния Пловдив се открива щом излезете на просторните тераси.