Вкусната и полезна храна е неотменна част от здравословния начин на живот. Ако се храним здравословно, ние ще бъдем във форма, ще сме здрави, жизнени и енергични. Какво обаче означава да се храним здравословно? Заклетите вегетарианци веднага ще кажат, че месото е табу, а последователите на д-р Дюкан ще отрежат плодовете и десертите от менюто ви. Но здравословното хранене не е диета, която започвате в понеделник и ще продължи две седмици или най- много месец. Здравословното хранене е начин и философия на живот. Философия, която комбинира в себе си правилното отношение към храната и кулинарното творчество. 

И тъй като тази философия се възприема от все повече хора, които искат да живеят добре и качествено, добрите ресторанти също променят своите менюта. Количеството храна и цената вече не са факторите, които определят предпочитанията на взискателните клиенти. Те имат съвсем други критерии. "Все повече хора настояват за здравословни ястия, които са част от хранителните им режими. Затова преди няколко месеца въведохме специално здравословно меню, в което следваме следните правила. 

На първо място, здравословното ястие комбинира съставки като пресни и свежи плодове и зеленчуци, защото те са богати на жизненоважни за организма витамини, минерали и соли. Чистото, без мазнини месо е отличен източник на протеини и е ценен източник на енергия. То трябва да е качествено и с доказан произход. Рецептите, по които то се приготвя, са на основата на  печене, задушаване, поширане или варене на пара. Прясната риба и пълнозърнестата паста също са пълноценна, лесна усвоима храна. Вкусът на приготвената с уважение храна, е не само незабравимо усещане за сетивата, но и  ни дава възможност да живеем в хармония със себе си и природата" казва собственикът на ресторант "Аморе" Найден Кехайов. 

Ето и няколко от предложенията на главния готвач на ресторанта:

 Пилешко филе със спанак и киноа

 Салата от спанак, кълнове и ягоди Табуле с киноа      

             

Табуле с киноа и авокадо

Елда със спанак и яйце на фурна