В Лос Анджелис започнаха снимките на биографичния филм за Стив Джобс, съобщи Universal Pictures. Главната роля ще се изпълнява от Майкъл Фасбендер /"12 години в робство", "Гадни копилета"/. Новината съвпадна с тази за най-печелившото тримесечие в историята на световния бизнес, което Apple записа.

Режисьор на филма ще е Дани Бойл /"Беднякът-милионер", "Плажът"/, а сценарист ще е  Арън Соркин /"Социалната мрежа"/.

Останалите актьори също вече са окончантелно ясни: ролята на бившия маркетингов директор на компанията Джоана Хофман ще изиграе Кейт Уинслет, бившият шеф на компанията Джон Скъли – Джеф Даниелс, бившата приятелка на Джобс Крисан Бренан - Катрин Уотърсън, а на съоснователя на Apple Стив Возняк - Сет Роугън. Ролята на дъщеря му Лиса Бренан в различните й възрасти ще бъде изпълнявана от три различни актриси.

Преговорите с актьорите и режисьори забавиха снимките на филма. От участие в проекта се отказаха Леонардо ди Каприо, Крисчън Бейл, Дейвид Финчър, Натали Портман и "Сони пикчърс".


През миналата седмица екипът на филма започна предварителна работа по проекта в прочутия гараж на Джобс в Лос Алтос, а през уикенда продължи в местен ресторант в Бъркли.

Биографията на Стив Джобс не се екранизира за първи път. През 2013 г. излезе  "Джобс" с Аштън Къчър. Филмът обаче не се оказа успешен, като спечели само 35 милиона долара при бюджет от 12 милиона.  

Заглавието на филма ще е Steve Jobs. Сюжетът ще бъде центриран около три основни премиери на продукти: първият Mac, NeXTcube, и iMac.