Незрящият французин Винсен Винел, който е роден в България и осиновен като малък от френска двойка от българско сиропиталище, се класира на трето място в риалити шоуто "Гласът на Франция". 

Победител в конкурса стана Лизандро Кукси, който получи 32,4 процента от гласовете на телезрителите, следван от Люси с 26 процента, Венсан Винел с 23,7 процента, а италианецът Никола Каваларо с 17,9 процента. Във финалната вечер четиримата финалисти изпълниха по едно самостоятелно парче, по един дует със знаменитост и по един дует с треньорите си, съобщава БТА. 

Младият мъж е роден в България, но е осиновен от франзузи, когато е само на две години. Той започва да пее, още преди да започне да говори добре. Въпреки че зрението му е силно увредено, слухът на Винсен е изключителен. На 4-годишна възраст той започва да се учи да свири на пиано и доказва на всички, че физическите увреждания не могат да са пречка пред големия талант. Когато пораства, Винсен решава да кандидатства в музикалната консерватория, но така и не го приемат. Въпреки това той не се отказва от мечтите си и започва да свири и пее в района на някои метростанции в Париж. 

Забелязан е от сътрудничка на риалити шоуто "Гласът на Франция", която чака приятелка на парижката гара "Сен Лазар". Там Венсан свири на пиано, поставено на разположение на хората, преминаващи в чакалните на гарата. Когато се явява на прослушванията за "Гласът на Франция", Винсен впечатлява журито с изпълнението си на песента на Еминем "Lose Yourself", след което изключително бързо става известен.