Хит в Инстаграм станаха две 7-месечни близначки след като тяхната майка публикува онлайн снимки на момиченцата си от няколко месеца. 

Изабела и Габриела Шипли са двуяйчни близначки и, следователно, не са напълно идентични, но изглеждат поразително подобно, независимо че всяка има различен цвят на кожата.

Въпреки че майка им започва да пуска снимки едва през юли, момиченцата вече имат близо  16 хиляди последователи в InstagramИзабела и Габриела всъщност са смесени близнаци, пише lifestyle.bg

Смесените близнаци са  двуяйчни близнаци, родени в  мултирасови семейства, които се  различават по цвят на кожата и други признаци, които се считат за расови. От биологична гледна точка разликите на двуяйчните близнаци от двама мултрасови родители не са изненадващи. Смята се, че при хората относително малък брой гени отговарят за цвета на човешката кожа. Различните алели, които са алтернативни функционални състояния на гените, или генни варианти, кодират разликите в меланина  (пигмента на кожата).

При някои има високи честоти на алели на тъмната кожа, докато при други преобладават леки кожни алели. Родителите на такива близнаци, които обикновено са със смесена раса, имат комбинация от алели за светла и тъмна кожа в цялата своя наследствена информация, по-позната като геном.

Всеки сперматозоид или яйцеклетка притежава случайна селекция от гени от майката или бащата. Въпреки че не е най-вероятното събитие, сперматозоидите или яйцеклетките могат случайно да придобият главно алели, придаващи светло оцветяване на кожата, или такива, които са отговорни за по-тъмния ѝ оттенък. В такива случаи двуяйчните близнаци се различават драстично по отношение на цвета на кожата или други физически характеристики.