Един от най-красивите и светли празници наближава и е добре да се подготвим отрано за него. Коледа е и време за подаръци - за близките, за приятелите и децата. Затова е нужно да се заредим с идеи. Ето няколко съвета, които експертите от областта на маркетинга и пазаруването дават преди голямото пазаруване.

Задължително първо си направете план за бюджета. За ваше улеснение е добре да си направите списък с нещата, които можете да си позволите и да отделите нужните средства. Импулсивното коледно пазаруване в последния момент е опасно, защото може да не намерите това, което желаете да подарите.

Отделете достатъчно време да обиколите магазините, защото сме ставали свидетели на високите надценки в някои магазини по време на празниците, пише dariknews.bg. С малко изобретателност може да намерите полезни и интересни подаръци, които не струват цяло състояние.

Ако бюджетът ви е ограничен, измислете нещо оригинално и изработено от вас самите. Можете да си направите уговорка с близки и приятели да не си правите подаръци, а просто да донесете коледни сладкиши или бутилка вино. А ако искате наистина да зарадвате близките си, проявете въображение не само при избора на подарък, но и при опаковането му.