Първо правило на шоубизнеса – ако започнат да те забравя публиката, правиш нещо скандално, за да си върнеш хорското внимание. През годините сме виждали стотици подобни изпълнение на различни актьори, изпълнители и артисти. На някои им се е получавало, на други не толкова.

Преди дни България се шокира от едно такова изпълнение на някои си Крум. Крум е български певец, който всички знаят, че се занимава с някаква музика, но никой не може да се сети за една негова песен. Крум е от онези хиляди българи, които са известни с това, че са известни.  Крум е чалгар, но не защото пее чалга.

Клипът, който трябваше да върне вниманието върху Крум, не е скандален, той е гнусен. В простотията си Крум е гнусен, а погнуси и всички, които са го гледали.  Най-лошото, е че Крум дори се смята за герой.  Няма смисъл да се описва това, което Крум прави в тези две минути, защото би било гнусно.

С тази дума и това име може да се опише всичко, което се вижда, без да се изпада в екзистенциални размисли за чалгата и хората, или върху нормите на Жан-Пол Сартр в труда му „Погнусата”.

За съжаление, дребният търсач на слава стана най-популярният българин с това име след великия ни хан и героят на Джоан Роулинг в „Хари Потър", а засрамените сме всички ние...