За безпощаден пешеходен светофар на едно от най-натоварените кръстовища в Пловдив – това на булевард България и улица Победа, сигнализира наша читателка. Времето за преминаване е прекалено кратко, двете улици са големи и широки и почти никога не може да се премине докато свети зеления сигнал.

Дори и за мен – млад, спортуващ човек, е трудно да пресека на зелено, едва достигам края на едното платно и вече светофарът е светнал червено. Какво да говорим за възрастните хора, които трябва да чакат по два светофара да пресекат и после защо имало толкова загинали по пешеходните пътеки. Да вземат мерки да го оправят, за да не стане инцидент и там, с основание призовава читателката ни.

Репортер на TrafficNews.bg се убеди на място в ситуацията, която наистина е опасна за пешеходците. Почти немислимо е да се стигне до отсрещния тротоар на зелено, освен ако човек не даде воля на спринтьорските си качества. За по-възрастните хора и майките с колички обаче преминаването е трудно. Това важи особено за пресичащите булевард България, но и пешеходците на Победа са в подобна ситуация.

От всичко видяно достигнахме до извода, че този пешеходен светофар е направен специално за великия ямайски спринтьор Юсеин Болт.  Той не би трябвало да има проблеми да пресече, особено преди да се контузи на световното в Лондон.